Akşener'den dövize endeksli TL mevduatı düzenlemesine tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dövize endeksli TL mevduatı düzenlemesine tepki gösterdi. Kur farkının Hazine'den karşılanacağına dikkat çeken Akşener, ​"Kur farkını ödeyeceğim diye hem faiz lobisini hem döviz lobisini milletin Hazinesinden besleyeceksin. Türk ekonomisi deneme tahtası mı, Türk milleti kobay mı? Böyle devlet yönetilir mi?" şeklinde konuştu.
Ankara Masası
|
22 Aralık 2021, Çarşamba - 10:36
Akşener'den dövize endeksli TL mevduatı düzenlemesine tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in gündeminde ekonomideki gelişmeler vardı. 

Açıklanan asgari ücretin 4 ayda eriyeceğini savunan Akşener,  "O yüzden asgari ücrete 3 ayda bir güncelleme yapılmasını öneriyoruz." ifadelerini kullandı. 

Dövize endeksli TL mevduatı düzenlemesine tepki gösteren Akşener, kur farkının Hazine'den karşılanacağına dikkat çekerek "Kur farkını ödeyeceğim diye hem faiz lobisini hem döviz lobisini milletin Hazinesinden besleyeceksin. Türk ekonomisi deneme tahtası mı, Türk milleti kobay mı? Böyle devlet yönetilir mi?" şeklinde konuştu. 

Akşener'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

Asgari ücreti 4 bin lira yapın, devlet eliyle vergi muafiyeti sağlayın dedik. Asgari ücret 4250 lira oldu, vergiyi devlet üstlendi. İYİ Parti'nin siyaset anlayışı sayesinde kazanan milletimiz oldu. Demek ki muhalefete kulak verildiğinde kıyamet kopmuyormuş, iyi şeyler oluyormuş. Milletimizin bu kazancı ne kadar süreceği konusundan endişe duyuyoruz.

"Millete nefes aldırmak istiyorsanız enflasyonu düşürün"

Şimdi bu arkadaşlar farkında değiller ama kendi elleriyle yol açtıkları yüksek enflasyon yüzünden açıklanan asgari ücret 4 ayda eriyecek. O yüzden biz 3 ayda bir asgari ücrete güncelleme yapılmasını ve çalışanımızın emeğinin enflasyona karşı korunmasını öneriyoruz. Gerçekten bu millete nefes aldırmak istiyorsanız enflasyonu düşürmekle başlayın.

"Erdoğan, Mozambikli gençlerin derdine düşmüş"

"Erdoğan Mozambikli gençlerin derdine düşmüş" Biz bu kutlu çatı altında milletimizin dertlerini konuşurken, memleketin dört bir yanında milletimizin dertlerini dinlerken maalesef sayın Erdoğan Afrikalı gençlerin derdine düşmüş. Birkaç gün önce Afrikalı gençlerle buluştu. Mozambikli bir genç kızın sözleri Erdoğan'ı etkiledi. O genç kız, 'Daha adil bir dünya istiyorum' demiş. Sayın Erdoğan da bu hiç reklam kokmayan hareketten çok etkilenmiş. Yazık, kıyamam. Ekonomi yangın yeri, sayın Erdoğan Mozambikli gençlerin derdine düşmüş. Şu yönetim anlayışına bakar mısınız? Memleketin meselelerine karşı takınılan şu umursamaz tavra bakar mısınız?

"' Amerika'yı kendime kefil tutuyorum' dedi"

Hiçbir hesabı tutmayan büyük ekonomistimiz son olarak akıl dolu bir hamle ile dolara çevrilebilir mevduat kavramını 50 yıl sonra yeniden hayatımıza soktu. Büyük Türkiye büyük güç, hedef 1973. 2023 hedefleri gitti yerine 1973 çözümleri geldi. Saray medyası 2 gündür bu çaresizliği başarı diye itelemeye çalışıyor. Nas var diye diye gezdi. Pazartesi akşamı yepyeni bir faiz tipini hayatımızı sokuverdi. Türk lirasını dolara bağlayıp 'Benim itibarım yok Amerika'yı kendime kefil tutuyorum' dedi. Çocuk mu kandırıyorsunuz? Madem kur farkını yani gizli faizi ödeyecektin bugüne kadar faizle bu kadar oynayıp döviz lobilerinin ekmeğine neden yağ sürdün? Madem adına faiz demeden faiz ödeyecektin bile çileyi neden yaşattın? Kur farkını ödeyeceğim diye hem faiz hem döviz lobisini milletin Hazinesinden besleyeceksin. Türk ekonomisi deneme tahtası mı, Türk milleti kobay mı? Böyle devlet yönetilir mi?



http://www.ankaramasasi.com/haber/1188954/aksenerden-dovize-endeksli-tl-mevduati-duzenlemesine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.