Halay aşkına yeni icat Sosyal Mesafe Çubuğu

Ankara Masası
|
09 Mayıs 2020, Cumartesi - 15:29
Halay aşkına yeni icat  Sosyal Mesafe Çubuğu

Artık düğünde halaylar sosyal mesafe çubuğuyla çekilecek

Yaz  öncesi düğünler için hazırlıklar yapılıyor.

Kafalardaki soru ise sosyal mesafenin nasıl sağlanacağı?
İşte bu sorunun cevabı Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası Genel Başkanı Barış Ay’dan geldi.

Ay, "Yarın düğün yasağı kalkacak gibi hazırlıklarımızı yaptık. Halkımızın sağlığını tehlikeye atmama adına tedbirlerimizi aldık. Çalışanların ve salonların hijyenine dikkat edeceğiz. Düğünde halayın dahi 1.5 metrelik çubuklarla çekilmesini isteyeceğiz" dedi.

Bahar aylarında düğün yapamayanlar, salon rezervasyonlarını yaz aylarına erteledi.

Bu süreçte salon işletmecileri de koronavirüse karşı tedbirler geliştirdi, hijyen kurallarına yönelik tedbir planlaması yaptı.

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası, düğünde uyulması gereken hijyen kurallarını üyeleriyle paylaştı. 

Bu çerçevede, 8 veya 10’ar kişilik masalar, 4 kişiyle sınırlandırılacak. 600 kişilik salonlarda 200-250 konuk yer alacak.

İşletmecilerin planına göre, her davetli ateşi ölçülerek salona alınacak. Maskesiz konuk girişine izin verilmeyecek, girişte isteyene maske dağıtılacak. Her düğün öncesi ve sonrasında salonlar dezenfekte edilecek. Düğün girişinde el dezenfektanı ya da kolonya ikram edilecek, salona hijyen ürünleri konulacak. Düğünlerdeki meşrubat, kuru pasta veya yemek gibi ikramların servisi sürecinde salon çalışanları hijyen kurallarına titizlikle uyacak. Hijyen eğitimi sertifikası bulunmayan garsonlar, düğün salonunda görev yapamayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/11987/halay-askina-yeni-icat-sosyal-mesafe-cubugu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.