Ali Koç: Devletten mi terörden mi yanasınız?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bazı kesimler artık karar vermeli. Devletimizden yana mısınız, terör örgütünün yanında mısınız?" dedi.
Ankara Masası
|
27 Aralık 2021, Pazartesi - 17:06
Ali Koç: Devletten mi terörden mi yanasınız?

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, futbolda şike davasında aralarında eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Abdullah Başak, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ahmet Çelebi'ye verilen beraatleri onadı.

Karar sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

" Hukuksuzluğa karşı hukukun galip geldiği gündür. İyi olanlar, hak edenler, hakkı yenenler kazanmıştır." diyen Koç, "Bugün alınan kararlarla aklanmışızdır. 21 kişiyle ilgili bir karardır ama kurumu da sonuna kadar etkilemektedir. Hukuk üzerinden aklanılarak bu süreç temizlenmiştir." ifadesini kullandı.

"Bu camianın başkan Aziz Yıldırım önderliğinden nasıl kenetlenerek kulübünü ipten almasının müthiş bir hikayesi vardır." değerlendirmesinde bulunan Koç, "Bazı kesimler bir karar vermeli. Yüce Türk adaleti, bu kesimlerin bir karar vermesi lazım. Terör örgütünün mü, devletin mi yanında olacaklar." şeklinde konuştu.

Koç şöyle devam etti:

* Karar vereceksiniz; 'Devletimin yanındayım' ya da 'terör örgütünün yanındayım'. Söz konusu Fenerbahçe olunca öyle, söz konusu diğer hukuksuz davalar olunca, Ergenekon vs. böyle olmaz. Ya devletin yanındasın, ya terör örgütünün yanındasın. Birileri buna karar verecek.

* Çok uzun bir hukuk mücadelesi verildi. Bu hukuk mücadelesinin neticesinde bu karar kesindir. 'Kesin gibidir' diyenler olacaktır ama bu karar kesindir. Bu kararın değişmesi için Yargıtay Başsavcısı'nın itiraz etmesi lazımdır. Bunun için 30 günlük süresi vardır. Fakat, hayatın olağan akışına aykırıdır. Zira, Yargıtay Başsavcısı, beraatin onanması için mahkemeye görüş vermiştir.

"Cumhurbaşkanım içiniz rahat olsun"

* Cumhurbaşkanımız bizim durumumuzu en iyi kavrayan, anlayan insanlardan biri. Yüksek Divan Kurulu'na geldiği zaman şöyle bir laf etmişti; 'Tarih boyunca ne dışarıdan ne içimizden çıkan düşmanlar bu kulübümüzü ülkesine ve insanına hizmet yolundan asla döndürememiştir. İnşallah önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir!' Sayın Cumhurbaşkanım, içiniz rahat olsun. Biz aynı şekilde duruşumuzdan hiç taviz vermeden, hayatımız ve yolumuza kendi ilkelerimiz, değerlerimiz çerçevesinde devam edeceğiz. Bu süreçte sizin de göstermiş olduğunuz liderlik önemlidir. Siz de başında ne olduğunu anlayamadınız ama konuya vakıf olduktan sonra sergilemiş olduğunuz duruş kelimelerle anlatılamayacak kadar değerlidir. Allah bir daha hiçbir kurumu, kişiyi bu duruma maruz bırakmasın.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1199323/ali-koc-devletten-mi-terorden-mi-yanasiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.