Yavuz Ağıralioğlu: Doların yükselmesine sevinen taş olsun

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, doların 12 TL'ye düşmesiyle oluşturulan algıya anlama vermediğini belirtirken " Doların yükselmesine sevinen taş olsun." dedi.
Ankara Masası
|
28 Aralık 2021, Salı - 12:12
Yavuz Ağıralioğlu: Doların yükselmesine sevinen taş olsun

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, döviz kurunda yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in açıklanan ekonomi paketi ve sonrasında döviz kurundaki düşüşün ardından oluşturulan atmosferi sorması üzerine Ağıralioğlu "Ben gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. 5 liradan başladı dolar, ekonomi kurmayları koru halinde 6-7 lira olacak, alırız satarız diyenler yanacak diyorlardı. Dolar 18'den 12'ye düştü bunu kurtuluş savaşını kazandık edalarıyla kutlamamızı istiyorlar. Biz dolara muhalefet yap demedik ki. Bizim muhalefet dilimizi dolar temsil etmiyor. Nurettin bey bizim dolara "sanki sen muhalefet" yap demişiz gibi davranıyor. Muhalefeti biz yapıyoruz. Doları kontrol edemedikleri için vatandaşı mağdur ediyorlar. " dedi.

"Dolar kurundaki belirsizlikten hükümet sorumlu"

Ekonomideki belirsizlikten hükümetin sorumlu olduğunun altını çizen Ağıralioğlu "Vatandaşın mağduriyetine sebep olan şey şu; 8 liradan anlaşma yapmış adam mağdurdur, mal alırken 15 liradan almış adam mağdurdur, sözleşmesini yüksek kurdan bağlamış adam mağdurdur. Bu dolar kuru yüzünden oluşan belirsizlikten, ekonomide oluşan mağduriyetten hükümet sorumludur. 20 yıl iktidarda olacaksınız, 20 kere bütçe yapacaksınız, döviz iktidarınızın ilk yıllarında 1,5 lirada sabit duracak, o zaman doların dini imanı yoktur diye arzı endam edeceksiniz. Herkes sizi meydanlarda paranın dini imanı yoktur derken görecek. Hak verecek. Sonra parayı yiyeceksiniz, bitecek para. Sonra diyeceksiniz ki onları doları varsa bizim de Allah'ımız var." ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu sözlerine şöyle devam etti;

Memleketteki problem döviz kurundaki hareketliliğin durması, İyi ki durdu. İnşallah daha da düşer, 1 lira olur hatta pul olur TL karşısında. Doların yükselmesine sevinen taş olsun.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1203910/yavuz-agiralioglu-dolarin-yukselmesine-sevinen-tas-olsun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.