Yerli video-konferans uygulaması "Diyalog" hazır

Ankara Masası
|
09 Mayıs 2020, Cumartesi - 16:52
Yerli video-konferans uygulaması "Diyalog" hazır

HAVELSAN tarafından geliştirilen yerli video konferans çözümü "Diyalog" tüm testleri başarıyla geçti.

Koronavirüs nedeniyle birçok insan işlerini hatta buluşmalarını video konferans uygulamaları aracılığıyla yapıyor. Çeşitli programlar sayesinde ofis ve iş yerine gitmeden çalışmalarını evden sürdürenler, toplantılarını da Zoom, Google Meet ve Skype gibi programlar üzerinden gerçekleştiriyor.

HAVELSAN da  ‘yerlisi olmazsa olmaz’ diyerek yabancı video konferans programlarına alternatif olarak video konferans çözümü ‘Diyalog’u üretti. Tüm testleri başarıyla geçen ‘Diyalog’ kullanıma hazır hale geldi.

Korona virüs ile mücadele sürecinde uzaktan çalışmaya geçtiklerini ifade eden HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, "Pek çok kurumun olduğu gibi çalışanlarımızın şu anda yaklaşık yüzde 60’ı uzaktan çalışıyor. Tabi bu yeni çalışma modeline geçtikten sonra uzaktan toplantı yapma ve görüşme ihtiyacı ortaya çıktı. Yabancı firmaların ürünlerini kullanırken, ürünlerin güvenlik zafiyeti oluşturduklarını tespit ettik. Biz de  ‘yerli bir çözüm yapılabilir mi’ diye arayışa girdik” ifadelerini kullandı.  

“Ürünleştirme sürecine soktuk”

Son derece güvenli bir şekilde kullanılabilecek, performansı ihtiyacı karşılayabilecek bir ürün ortaya çıktığını ifade eden Ataylar, "Kendi ihtiyacımız için ortaya çıkan bu ürüne, aslında pek çok kurumun ihtiyacı olduğunu fark ettik. Bu duyulunca çok talep gelmeye başladı. Askeri ve sivil çok farklı kurumlardan… Biz de bunun üzerine ticarileşmesine karar verdik. Ürünleştirme sürecine soktuk" diye konuştu.

“Her 6 ayda bir ilave özellikler gelecek”

Atalay, iç süreçleri bu hafta itibarıyla tamamladıklarını, ürünün artık son versiyonu ile kullanılabilir durumda olduğunu söyledi. Ahmet Hamdi Atalay, bunun ürünün BETA versiyonu olduğunu, her 6 ayda bir ilave özellikler eklenerek ilerleyeceğini söyledi.

“Vatandaş kullanacağında hizmetin sunucudan sunulması gerekiyor”

Kurumların taleplerini karşılamaya başlayacaklarını belirten Atalay, bireysel müşterilere ürünü sunmak için Türkiye’de veri merkezine sahip işletmecilerle görüştüklerini kaydetti.

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Korona virüs salgınıyla mücadele sürecinin yeni bir dünya düzenine geçildiğinin göstergesi olduğunun altını çizen Atalay, "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İş dünyasının ve iş yapma tarzının değişeceği açık. Biz bundan 6 ay önce birisi 'Havelsan çalışanlarının yüzde 60’ı evden çalışacak' dese biz buna sıcak bakmazdık. Ama şu an biz bunu yaşıyoruz" dedi.

 “Çok uluslu şirketlerin yaptığı pahalı ürünlerden hiçbir eksiğimiz yok”

  Hedeflerinin uçtan uca tüm fonksiyonları en yüksek kalitede, en yüksek performansta, en yüksek güvenlik seviyesinde ve bütün fonksiyonları sunabilen uzaktan çalışma platformu oluşturmak olduğunu bildiren Atalay, "Platformun bazı parçaları kullanıma hazır, bazıları için çalışmalar sürüyor. En kısa sürede kullanıma sunacağız. Ne görüntü ne ses kalitesi açısında bir sıkıntımız yok. Piyasadaki, çok uluslu şirketlerin yaptığı pahalı ürünlerden hiçbir eksiğimiz yok" şeklinde konuştu.

“Siber saldırılarda önemli ölçüde artış var”

    Son zamanlarda siber saldırılarda önemli ölçüde artış olduğuna da işaret eden kaydeden Atalay, "Özellikle sağlık sistemlerine yönelik gelişmiş ve kalıcı ept saldırılarının yoğunlaşması bekleniyor. Hem bireyler hem de kurumlar olarak korona virüse karşı gösterdiğimiz hassasiyeti bilişim sistemlerine karşı göstermeliyiz. O dünyada da virüsler ve benzer tehditler var. Sanal dünyada herkese tedbirli ve dikkatli olmaya davet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/12040/yerli-video-konferans-uygulamasi-diyalog-hazir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.