Dr. Naim Babüroğlu Kazakistan'da çıkan olayların perde arkasını anlattı

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Naim Babüroğlu, Kazakistan'da çıkan olayları ABD'nin Büyük Asya Projesi'nin bir parçası olarak gördüğünü söyledi. Babüroğlu "Silahları kim depoladı? Nerede depoladı? Ne çeşit silahlar bunlar? Kim dağıttı? Bunlar bir günde organize edilecek şeyler değil" dedi.
Ankara Masası
|
07 Ocak 2022, Cuma - 14:01
Dr. Naim Babüroğlu Kazakistan'da çıkan olayların perde arkasını anlattı

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in Kazakistan'da çıkan olaylara ilişkin sorularını yanıtladı.

Babüroğlu sözlerinin başında ABD'nin iki önemli projesi Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) ve Büyük Asya Projesi'ne(BAP) dikkat çekti. 

"Peki BAP ne?" sorusuna cevap veren Babüroğlu "Kazakistan BAP'ın tam merkezi. Rusya ile müttefik olan rejimlerin değiştirilmesi. Yani BOP'ta olduğu gibi Libya, Irak, Suriye'de rejimlerin değiştirilip topraklarının parçalanması gibi, BAP'ta da hedef Rusya ile müttefik olan ülkelerinin yönetimlerinin tamamen değişmesi. Değişirse ne olacak? Irak, Suriye, Libya gibi olacak... Rusya'yı destekleyen rejim değil, ABD'yi, Batı'yı destekleyen bir yönetim ortaya çıkacak. Bunları dikkate aldığımızda Biden-Putin görüşmesinin olduğu sırada bu gösterilerin işaret fişeği gibi ortaya çıkması bunun bir göstergesi. Yani Rusya'yı Ukrayna ile uğraştırırken aynı zamanda Rusya'ya ikinci bir cephe açmak ve Rusya'yı Kazakistan'la da uğraştırmak. Böylece Rusya'yı oradan kuşatmak. Bir sonraki hedef ülke Özbekistan olabilir. Böyle bir ihtimal var. Bu tür ülkelerin yönetimlerinin değiştirilerek Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün dağıtılması, NATO'ya karşı herhangi bir güvenlik örgütünün dağıtılması, ABD'nin Orta Asya'da Afganistan üzerinden Kazakistan, Özbekistan gibi ülkeler üzerinden Rusya'yı hedef alması." diye konuştu.

" ABD-CIA projesi"

Kazakistan'da çıkan olayların ABD-CIA projesi olduğunun altını çizen Babüroğlu "Biliyorsunuz Kazakistan büyük bir coğrafya. Coğrafya olarak Kazakistan dünyanın 9'uncu büyük ülkesi. Petrol ve doğal gaz açısından önemli kaynaklara sahip. Ekonomik açıdan zengin bir ülke ama nüfusu az, 15 milyon. Bu kadar dev bir ekonomik coğrafyayı ele geçirmek ABD'nin hedeflerinden biridir. Biraz önce saydığım gerekçeler sıradan gerekçeler değil. Bir kere siz gösteri ortaya çıktıktan sonra silahları kim depoladı? Nerede depoladı? Ne çeşit silahlar bunlar? Kim dağıttı? Bunlar bir günde organize edilecek şeyler değil. Bu açıdan baktığımızda bunun bir ABD-CIA projesi olduğunu, bu projenin maksadının BAP'ta yer alan doğrultuda Rusya müttefiklerini yönetimleri, rejimlerinin değiştirilerek Rusya'yı Asya'da da batısında olduğu gibi çevreleme politikasına girmesi diye değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı.

Babüroğlu, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayen'in kendi ordusuna güvenmediğini, ordu mensuplarını göstericilerin tarafına geçme ihtimali gördüğü için Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nden yardım istediğini söyledi.

Rusya'nın SSCB'nin mirasını yaşatmaya çalıştığını vurgulayan Babüroğlu Kazakistan'ın da çıkan olayların ardından Batı'dan uzaklaşacağını belirtti.

Babüroğlu, Rusya'nın Kazakistan'ın kuzeyinde kışkırtıcı adımlar atabileceğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1225986/dr-naim-baburoglu-kazakistanda-cikan-olaylarin-perde-arkasini-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.