Murat Ilıkan'dan, ABB'ye aktarma ücreti tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Halk Ekmek zammını ve aktarma ücretlerini eleştirdi. Ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, zammın 1 milyon satan ekmeğe değil 5 bin satılan kepek ekmeğe geldiğini açıkladı.
Zeliha Demirci
|
12 Ocak 2022, Çarşamba - 19:38
Murat Ilıkan'dan, ABB'ye aktarma ücreti tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Ocak Ayı 3.Birleşim'inde aktarma ücreti ve Halk Ekmek zammı konuşuldu.

Ankara’da 5 Ocak tarihi itibariyle toplu taşıma araçlarında geçilen yeni tarife hakkında konuşan MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, "3 lira 25 kuruş olan toplu taşıma ücretinin 4 lira 50 kuruşa çıktığını ama Büyükşehir’in belediye bütçesinden karşılayarak 6 lira 50 kuruştan indirdik demesini hedef alarak, “Belediye bütçesi size miras kalan bir para değil. Bütçenin neredeyse yüzde 90’ı bu halkın vergilerinden geliyor. Vatandaşın cebinden gelen parayı, vatandaşa vererek sübvanse ediyoruz." dedi.

Ilıkan, Büyükşehirin yaptığı her yardıma bir hikaye yazdığını, zam yaptıklarını söylemek yerine indirim yaptıklarını belirterek, otobüs aktarmaları konusuna değindi. Sincan’dan aktarmalı olarak Söğütözü’ne gelen bir vatandaş örneği veren Ilıkan, yol ücretinin günlük gidiş-geliş 18 liraya geldiğine dikkat çekerek, “CHP’nin Büyükşehiri devralmadan önce bu vatandaşlar 3 liraya aktarma hizmetini alıyorken şu an 9 liraya çıkmış bedeli. Bunu hiçbir afişte göremiyoruz. Vatandaş metroda görüyor dedi.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin “elimizdeki un bitene kadar Halk Ekmek’e zam yapmayacağız” demesi hakkında konuşan Murat Ilıkan, "10 Ocak akşamı siz burada konuşurken köy ekmeğine ve kepek ekmeğine zam geldi. 1 lira 75 kuruş olan ekmek 2 lira 50 kuruş oldu. Bunu neden paylaşmıyorsunuz? Vatandaş ekmeğe almaya gittiğinde öğrendi." şeklinde kaydetti.

Murat Ilıkanın ardından aktarmalar hakkında konuşan CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, “Burada 6 buçuk gibi bir maliyet varken 4 buçuk gibi bir rakam yapılmış. Keşke maliyetler artmasa da zam yapılmasıydı.” dedi. Ekmek konusunda değinen Neslihanoğlu, “Kepek ekmek alan kişinin sayısı 3-5 bini geçmez. Oradaki asıl amaç normal ekmeğe zam yapmamak. O karar bana sorulsaydı ona da zam olmasın derdim o ayrı. 1 milyon ekmek yerine 3-5 bin ekmek zammının konuşulmasının yerinde olduğunu düşünmüyorum ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1234921/murat-ilikandan-abbye-aktarma-ucreti-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.