Murat Ilıkan: En çok gördüğümüz sayı sıfır

MHP Grup Başkan Vekili Murat Ilıkan, 2020 faaliyet raporuna ilişkin gerçekleştirdiği konuşmada "Rapora baktığımızda en çok gördüğümüz sayı 0" dedi.
Zeliha Demirci
|
13 Nisan 2021, Salı - 01:08
Murat Ilıkan: En çok gördüğümüz sayı sıfır

Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 5. Birleşimi'nde 2020 faaliyet raporlarına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sunum gerçekleştirdi.

Faaliyet raporuna ilişkin söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Murat Ilıkan, ağır eleştirilerde bulundu.

Ilıkan  "2020 yılı Faaliyet raporuna baktığımızda en çok gördüğümüz sayı 0" derken "Şimdi hedefler belirlenmiş. Denmiş ki: Batıkent Ergazi toplu konut alanı için kamulaştırma yapmak. Bunun gibi Batıkent-Sincan- Törekent metro güzergahı için, köprülü kavşak projeleri için, Keçiören metro güzergahı için, Kızılay-Dikmen teleferik hattı için, Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı için, Siteler- Karapürçek teleferik hattı için, Doğukent kentsel dönüşüm için, Susuz-Belören arsa üretim yapmak için kamulaştırma yapmak diye hedefler konulmuş. Karşılığında gerçekleştirilme 0 denilmiş. Bu hedefleri de biz koymadık bu 0ları da biz yazmadık. Her şey bu faaliyet raporunda yazıyor. Tabii 0lar bunla da sınırlı kalmıyor,  hayaller ile hayatlar arasındaki fark gitgide ortaya çıkıyor. Batıkent spor ve dinlenme parkı yapmak.. Başkan Bey’in sunumunda da vardı, 2021 yılı planlarında. 2020’nin hedefinde de varmış bu. Dikmen vadisi 4. Etapta çevre düzenlemesi, Etimesgut ilçesi Temakent 1. Etap, Göksu Parkı devamı rekreasyon alanı, Ankara geneli muhtelif parkların veya yeşil alanların rehabilitasyonunu yapmak, muhtelif park ve bank rekreasyon alanları yapmak hepsinin karşılığındaki rakam 0 yazıyor, gerçekleştirme oranı olarak." diye konuştu.

"Ankara’nın kokusu Kırıkkale’ye kadar uzanır"

İlçe belediye başkanlarının Büyükşehir işlerini yaptığını ifade eden Ilıkan "Cadde, meydan ve bulvarlara konulan çöp konteyner hedefi 500 konuşmuş 2020 yılı için, 342 adet de gerçekleştirme olmuş. Şimdi hemen hafızalarımızı tazeliyoruz. Az önce başkanlarım da zikretti. Belediye başkanımız burada ilçe belediye başkanlarını bunun içerisinde 25 ilçe belediye başkanı var CHP’li belediye başkanı da var. Mahkemeye vermekle tehdit etti hatırlarsanız. ‘Benim işime karışırsanız, görev alanlarım içerisinde bir işlem yaparsanız hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulunurum’ diye. Şimdi düşünüyorum da koskoca Ankara’nın caddesine, bulvarına 342 tane çöp konteyneri koymuşsunuz eğer bu ilçe başkanları oradan elini ayağını çekerlerse Ankara’nın kokusu ta Kırıkkale’ye kadar uzanır." dedi.

Ilıkan, yapılamayan çalışmalar için pandeminin bahane edildiğini dile getirdi.

"Hayvan dağıtıyor vatandaş almıyor"

Hayvancılık desteklerinin hedefine ulaşmadığının altını çizen Ilıkan "Hedeflere bin 200 metrekare gibi küçük bir hayvan barınağı konulmuş, salgın bahane edilerek de yapılamamış. Şimdi bunu anlamak mümkün değil. Tabii Kovid herkesin yönetim sürecinde baskılar oluşturdu ama bakıyorum ASELSAN, HAVELSAN bina yapıyor, Makine Kimya silah üretiyor, ilaç fabrikaları ilaç üretiyor, otobanlar, çevre yolları yapılıyor ama bin 200 metrekarelik bir hayvan barınağı mı yapılamıyor?  Küçük baş hayvan desteği hedefi bin 650, gerçekleşen 0. Şimdi Büyükşehir’in servis ettiği haberlere baktığımızda sürekli hayvan yemi, tohumu almak için vatandaşlar kapış kapış geliyor diye sunumlar var. Ama hayvan dağıtıyor, vatandaş almıyor. Bunda bir mantıksızlık var. Ya bunu iyi duyurmamışsınız ya tanıtmamışsınız ya da paydaşlarınız doğru çalışmamış. Aynı şey arı kovanı için de geçerli 4 bin 500 arı kovanı dağıtmayı hedefledik, gerçekleşme 0 diyor. Niye çünkü talep yetersiz diyor. Hiç kimse almamış bundan yani." şeklinde konuştu.

"Çeşme yapamayan belediyecinin çılgın projesi olmaz"

Bir çok alanda '0' projeye imza atıldığını ifade eden Ilıkan, sözlerine şöyle devam etti;

"Turizmi geliştirmeyi hedefleriniz arasına yazmışsınız. Bu hedef doğrultusunda yaptığınız çalışmalara baktığımızda tablo yine vahim. Sanatsal cephe kaplama sayısı hedefi 10 bin metrekare, gerçekleşme 0. Köy girişlerine taç yapmak hedefi 150 adet iken, gerçekleşme 0. Çeşme yapım işi hedefi 10 adet iken, gerçekleşme 0. Sayın Başkan her platformda dile getiriyor ya ‘benim çılgın projem yok’ diye, bugün de zikretti. Gerçekçi bir yaklaşım… Bir çeşmeyi dahi yapamayan belediyecinin çılgın projesi olmaz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/707004/murat-ilikan-en-cok-gordugumuz-sayi-sifir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.