ABB'den sanayi esnafına sinyalizasyon uyarısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi sanayi bölgesinde yaşanacak enerji kesintisi nedeniyle 50 kavşakta sinyalizasyon sisteminin çalışmayacağını duyurdu.
Ankara Masası
|
24 Ocak 2022, Pazartesi - 11:35
ABB'den sanayi esnafına sinyalizasyon uyarısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi sanayi bölgesinde yaşanacak enerji kesintisi öncesi esnafı uyardı.

Belediyeden yapılan açıklamada bölgelerdeki sinyalizasyonların çalışmayacağı belirtilirken "TEİAŞ tarafından yapılan resmi açıklama doğrultusunda yaşanan enerji kesintisi nedeniyle Ostim, Sincan ve İvedik Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 50 kavşakta 24-26 Ocak 2022 tarihleri arasında sinyalizasyon çalışmayacaktır." denildi.

Elektrik kısıtlaması kararı

T ürkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) sanayiciye elektrik kısıtlaması uygulayabileceğini açıklamıştı.

Enerji kesintileri nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB başkanları, TOBB sektör meclis başkanları, oda başkanları, ASKON, MÜSİAD, TİM Genel Başkanları, BOTAŞ ve TEİAŞ’ın üst düzey yöneticilerinin katıldığı 3 saatlik online bir toplantı düzenlenmişti.

Toplantının ardından alınan TEİAŞ, haftanın belirtilen 3 gününde sanayi bölgelerinin çektiği enerji yükünü yüzde 50 olarak sınırlandırdı.

Ulusal Elektrik Şebekesinde üretim kaynaklı yaşanan sıkıntı sebebiyle şimdilik 24 Ocak 2022 Pazartesi tarihinden itibaren 26 Ocak 2022 Çarşamba, 28 Ocak 2022 Cuma günleri elektrik kısıtlamasına gidilmesi zorunlu oldu.

72 saatlik kesintiye uymayacaklar için cezai işlem uygulanacağı da belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1258232/abbden-sanayi-esnafina-sinyalizasyon-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.