Bülent Erdoğan'dan Kuaförler ve Güzellik Salonlarına yönelik yeni düzenleme müjdesi

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkanı Bülent Erdoğan, Danıştay tarafından güzellik salonlarında birtakım cihazların kullanılma kararının iptal edilmesinin ardından konunun meclis gündemine taşındığını belirterek yakın zamanda güzellik uzmanlarının lazer epilasyon işlemlerini yapabilecekleri müjdesini verdi. Aynı zamanda hizmet bedelinden alınan yüzde 18’lik KDV oranının yüzde 8'e düşürüleceğini söyledi.
Ankara Masası
|
27 Ocak 2022, Perşembe - 12:00
Bülent Erdoğan'dan Kuaförler ve Güzellik Salonlarına yönelik yeni düzenleme müjdesi

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkanı Bülent Erdoğan sektördeki sorunları ve taleplerini Ankara Masası'na değerlendirdi. Türkiye genelinde sayıları 100 bini geçen güzellik salonları ile ilgili kritik bir kararların Türkiye Büyük Millet Meclis gündeminde olduğunu söyledi.

"KDV yüzde 8'e düşecek"

Son dönemlerde elektrik, doğal gaz ve suya gelen zamların ardından pandemi sürecin de etkisiyle işlerinin sekteye uğradığını belirten Bülent Erdoğan, "Esnaf zor durumda elektrik su doğal gaz faturalarını, Bağ kur primlerini ödeyemiyor. Salonları kapatacak duruma geldiklerini söylüyorlar. Bu süreçte KDV oralarının yüksek olması da esnafı zor durumda bıraktı. Bu nedenle Hazine ve Maliye Bakanlığına, hizmet bedelinden alınan yüzde 18’lik KDV oranını işletmelerimizin mağdur olmamaları adına KDV indiriminin gerçekleşmesi için odamıza özel bir talepte bulunduk. Çok yakın zamanda KDV oranlarının yüzde 8’e düşmesini bekliyoruz. Aynı zamanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına ana giderlerimiz olan elektrik su doğal gaz faturalarında indirim talep ettik. Sonuçlanmasını bekliyoruz.

Erdoğan, dermotolog ve estetik cerrahların açtığı davada, güzellik salonlarında birtakım cihazların kullanılmasına izin veren yönetmeliğin Danıştay tarafından 7 ay önce iptal ettiğini söyleyerek, bu kararla birlikte güzellik salonlarında foto epilasyon gibi bazı cihazların kullanılmaması birçok meslek sahibini işsiz bırakarak iş yerlerini kapatmalarına neden olduğunu belirtti.

"Herkesin gözü kulağı TBMM'de"

Konunun TBMM gündeminde olduğunu belirten Erdoğan," Yeni yönetmeliğin çıkmasını bekliyoruz bu yönetmeliğin çıkması durumda bütün esnafımız gönül rahatlığıyla teftiş geçirmeden yasal bir şekilde mesleklerini icra edebilecekler. Haklarımızın geri iade edilmesi ve hakkı olan insanların bu işlemleri yapabilmeleri için yönetmelik değiştiriyoruz. Şuanda 3500 üyemiz var herkesin gözü kulağı TBMM 'den çıkacak kararda. Birçok görüşmeyi gerçekleştirdik. Üyelerimizin haklarını korumak adına çok yoğun çalışıyoruz. Meclisten Yönetmeliğin çıkması durumunda Güzellik uzmanlarımız artık Lazer Epilasyon işlemlerini yapabilecekleri müjdesini vereceğiz." dedi.

" Artık belgesi olmayan güzellik salonu açamayacak"

Aynı zamanda sektörde Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olma zorunluluğunun getirildiğine dikkat çeken Erdoğan, "Sektör olarak bu duruma hazırlandık. Sadece belgesi olan güzellik uzmanlarının yapabilmesi adına 8 yıldır uğraştığımız bir konuydu. Belgesi olmayanların bu işi kesinlikle yapamaması salon açamaması resmi gazete yayımlandı. Artık belgesi olmayan güzellik salonu açamayacak hiçbir yerde çalışamayacak. Belgesi olmayanlar ise 1 yılın sonunda belgelerini almaları durumunda haklardan yaralanabilecek." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1262301/bulent-erdogandan-kuaforler-ve-guzellik-salonlarina-yonelik-yeni-duzenleme-mujdesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.