D Vitamini eksikliği ölümleri arttırıyor mu?

Ankara Masası
|
12 Mayıs 2020, Salı - 13:34
D Vitamini eksikliği ölümleri arttırıyor mu?

Tüm dünyayı saran Koronavirüs'ün tedavisi için çalışmalar devam ederken, ABD’de yapılan yeni bir araştırma virüs kaynaklı ölümler ile D vitamini eksikliği arasında bağ olabileceğini ortaya koydu.

Birleşik Devletler'de bulunan Northwestern Üniversitesi'nde bir grup araştırmacı tarafından yapılan çalışmaya göre D vitamini eksikliği ile koronavirüs kaynaklı ölümlerin yüksekliği arasında bir bağ olma ihtimali yüksek... Araştırmada, koronavirüs kaynaklı en yüksek ölümlerin görüldüğü İtalya, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerdeki ölüm vakalarında D vitamini seviyelerinin diğer ülkelerdeki vakalarla kıyaslandığında daha düşük olduğu tespit edildi.

Araştırma grubu başkanı Vadim Backman, “Analizimiz, Kovid-19’a yakalanmayı engellemese de D vitamini yeterli hastaların ölüm oranlarının yarı yarıya daha düşük olacağını ve komplikasyonları azaltabileceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

D Vitamini ek tedavi olabilir

Backman, salgına karşı daha savunmasız olan kesimler ve yaşlı hastalar için D vitamini takviyesinin şimdilik ek tedavi olarak kullanılabileceğini, ancak tüm insanları virüse karşı D vitamini almaya yönlendirmek için henüz erken olduğunu belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/12861/d-vitamini-eksikligi-olumleri-arttiriyor-mu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.