CHP, Ankara'da elektrik zamlarını protesto etti

CHP örgütü tarafından Ankara Ulus Heykel'de yüksek elektrik faturaları protesto edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "İktidar, elektrikte formül aramayı bıraksın. Formül çok açık, net ortadadır, bu fahiş zamları geri çekin." dedi.
Ankara Masası
|
09 Şubat 2022, Çarşamba - 12:13
CHP, Ankara'da elektrik zamlarını protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı tarafından yüksek elektrik zamlarını protesto etmek için Ankara'nın simgelerinden Ulus'taki Atatürk heykeli önünde basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada elektrik zamlarının geri çekilmesi talep edildi.

"Bu fahiş zamları geri çekin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Bugün, Türkiye genelinde 81 ilde tüm engellemelere rağmen Cumhuriyet tarihinin en büyük zamlarını geri alması için çağrı yapıyoruz. 'Artık yeter' dedik. Yüzde 127'ye varan fahiş elektrik zamlarını derhal geri çekin." ifadelerini kullandı.

Enerjinin bir insan hakkı olduğunu belirten Akın, "İktidar, elektrikte formül aramayı bıraksın. Formül çok açık, net ortadadır. Bu fahiş zamları geri çekin." diye konuştu.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da yaptığı basın açıklamasında zamların geri çekilmesini talep ettiklerini söyledi.

"Dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalı "

CHP olarak vatandaşların yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesi çağrısı yaptıklarının altını çizen Akıllı," Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha öncede defalarca vurguladığı gibi Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır. Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar geri çekilmeli 2021'in yılının tarifelerine geri dönülmelidir. "dedi.

"Aydınlık günleri hep birlikte kuracağız"

KDV ve  ÖTV hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır diyen Akıllı ,"Aralık 2021, Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127 'ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri vatandaşa iade edilmelidir. Aynı şekilde yılbaşında sanayi elektriğine , ticarethane tarifesi ve tarımsal sulamada yapılan zamlar derhal geri çekilmelidir. Halkımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz iktidarımızda ekonomik buhrana da enerji buhranına da tümüyle son verecek adımları atacağız. Bu zor günler hep birlikte geride bıkacağız aydınlık günleri hep birlikte kuracağız." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1291375/chp-ankarada-elektrik-zamlarini-protesto-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.