F-35 görüşmelerinde son durum ne?

Bakan Çavuşoğlu, (ABD ile F-35 görüşmeleri) "Bu konularda tablonun değişmesini beklememek lazım. Başka seçenekler üzerinde durmak lazım. Görüşmeler devam ediyor. Modern F-16 alınması ve mevcut F-16’ların modernizasyonu konusunda görüşmeler olumlu seyrediyor." ifadelerini kullandı.
Samet Dirican
|
10 Şubat 2022, Perşembe - 10:56
F-35 görüşmelerinde son durum ne?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son 2 yılda Yunanistan sınırında 34 bin insanın kurtarıldığını söyleyen Çavuşoğlu, F-35 konusunda da ABD ile görüşmelerin devam ettiğine değindi.

Çavuşoğlu'nun değerlendirmelerinden öne çıkan başlıklar şu şekilde;

ABD ile F-35 görüşmeleri

''Bu konularda tablonun değişmesini beklememek lazım. Başka seçenekler üzerinde durmak lazım. Görüşmeler devam ediyor. Modern F-16 alınması ve mevcut F-16’ların modernizasyonu konusunda görüşmeler olumlu seyrediyor.

Azerbaycan ve Ermenistan ilişkileri

Azerbaycan ile ilişkilerimiz farklı bir boyuta geldi, bu tam anlamıyla bir müttefikliktir. Azerbaycan, Ermenistan ile kapsamlı bir barış istiyor.

Yunanistan ve KKTC

Son iki yılda Yunanistan sınırında 34 bin insanı ölümden kurtardık. Rum kesimi tüm müzakerelerde masayı devirdi. Kıta sahanlığımızın batı sınırlarını belirledik ve bundan taviz vermeyeceğiz. Türk Mukavemet Teşkilatı, KKTC'nin Kuvayı Milliye'sidir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1293388/f-35-gorusmelerinde-son-durum-ne
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.