Çelik'ten muhalefete: “Milli İradeyi tehdit etmeden duramıyorsunuz”

Ankara Masası
|
12 Mayıs 2020, Salı - 13:27
Çelik'ten muhalefete: “Milli İradeyi tehdit etmeden duramıyorsunuz”

Çelik: “Darbeci iftira kampanyanız sadece rakibimiz olan devletlere göz kırpıyor.”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan darbe söylemini dilinden düşürmeyen muhalefete yüklendi.

Çelik yaptığı paylaşımda, "Hükümet seçimle yada başka yollarla gidecek." diyerek darbe imasında bulunanların sonra da  "'Hükümet darbeyi konuşarak ülke gündeminden kaçıyor'" diye yalan söylediğini vurguladı.

Çelik, bu gündemi kendilerinin açmadığını sadece  darbeci sözler sarf edenlere  cevap verdiklerini belirtti.

“Sizin darbeci iftira kampanyanız sadece rakibimiz olan devletlere göz kırpıyor”

Çelik, " Türkiye'nin bir darbe gündemi yok. Darbecilik sadece sizin gündeminizde." dedi. Çelik paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Darbeci sözler sarf ederek Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira atıyorsunuz. Ondan sonra Savunma Bakanını görevden alın.' diyerek kendi ülkenizin ordusunu kendi antidemokratik gündeminiz için hedef alıyorsunuz. TSK, demokrasimize saldıran terörle mücadele ederken, Doğu Akdeniz, Libya ve Suriye'de milli menfaatlerimizi korumak için yoğun bir mücadelenin içindeyken, sizin darbeci iftira kampanyanız sadece rakibimiz olan devletlere göz kırpıyor. Siz darbeci sözler sarf ettiniz. Siz antidemokratik yollarla hükümet değişikliğinden bahsettiniz. Biz size demokratik namusu hatırlattık."

"Milli iradeyi tehdit etmeden beş dakikayı dolduramıyorsunuz"

Her zaman millet iradesi esas aldıklarının altını çizen Çelik paylaşımında şöyle dedi:

"Ülke meseleleri hakkında demokratik bir yaklaşımla konuşacak üç paragraf cümleniz yok. Darbecilik yapmadan, milli iradeyi tehdit etmeden beş dakikayı dolduramıyorsunuz. En ufak meseleden en büyüğüne kadar her işi demokratik rejimin yerine 'Yassıada rejimi' getirmeye bağlıyorsunuz. Ondan sonra çıkıp 'Darbeye niye tedbir alınmıyor' diyorsunuz. Memleketin darbe gündemi yok. Sizin seçilmiş hükümete karşı iflah olmaz darbecilik gündeminiz var. Sizi iflah olmaz hastalığınızla baş başa bırakıp milletimiz için çalışmaya devam ediyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/12958/celikten-muhalefete-milli-iradeyi-tehdit-etmeden-duramiyorsunuz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.