Çelik’ten Cunta meraklılarına mesaj: Bir daha asla

Ankara Masası
|
06 Mayıs 2020, Çarşamba - 13:30
Çelik’ten Cunta meraklılarına mesaj: Bir daha asla

AK Parti Sözcüsü Çelik: “Cunta çağrılarının arkasında her zaman Yassıada rejimi vardır”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cunta çağrılarının arkasında her zaman Yassıada rejiminin olduğunu söyledi. Çelik, ”Kim rejim tartışması açıyorsa meşru siyaset alanını bir rejim tartışmasının içine çekmek istiyorsa muhakkak zihninin arka planda Yassıada rejimini yeniden hayata geçirme stratejisi vardır” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Darbe imalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Çelik, Cumhurbaşkanını merhum Başbakan Menderes’in akıbeti ile tehdit eden bir yazının çıkmasına varan süreç yaşandığına dikkati çekti.

Ömer Çelik, sürecin aylar evvel askeri bir bürokratın yüce Meclise saldırısı ile başladığını söyledi. Çelik, “Arkasında çok bildiğimiz bir şey vardı. Türkiye’de belli odaklar, bunlara ben demokrasiyi felç etme örgütü diyorum, bunların bazıları bazı barolarda, derneklerde, partilerde olurlar. Bunun en acısı tabi yüce meclis çatısı altındaki bazı milletvekillerinin bu demokrasiyi felç etme örgütünün gönüllü militanları olmasıdır. Bunlar bildikleri yola başvurarak yine bir rejim tartışması açmaya çalışıyorlar. Seçilmiş cumhurbaşkanlığı makamına milletin oyunu beğenmeyerek saray rejimi demeye başladılar. Bu saray rejimi tartışmasını çok uzun zamandır yapıyorlar. Bu bizim bildiğimiz bir yöntem, mücadele ettiğimiz bir yöntemdir. Türkiye’nin demokrasi mücadelesinin önündeki en büyük fitnelerden, engellerden bir tanesidir. Meclis iradesine saldırarak başlayarak bu süreç arkasından bazılarının antidemokratik müdahaleleri dillendirerek başladı. CHP’de grup başkan vekilinden il başkanına kadar antidemokratik imalarda bulunarak örneğin şöyle bir cümleyi Türkiye’deki siyasi tarihin idrakine sahip, Türkiye’deki yaşanmış ödenmiş bedellerin vicdanına sahip hiç kimsenin kurmaması gerekir. Bu iktidar seçimle ya da başka bir şekilde gidecek cümlesi. Bir iktidarı seçimle göndermek istemek her muhalefetin demokratik hakkıdır. Ama seçimle ya da başka yollarla gidecek demek bunun Türkiye tarihindeki anlamı bellidir. Bu millete karşı silah çekmenin milletin iradesine karşı suikast girişiminde bulunmanın referansıdır. Maalesef bugün bunun halen bu cüretle yapılıyor oluşu esasında demokrasimizi ve biricik cumhuriyetimizi korumak konusunda ne kadar teyakkuzda olmamız gerektiğini bize bir kere daha söylemektedir” dedi.

“Bu ülkede Yassıada rejimi asla hayata geçmeyecektir”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “darbeden bahsedilmesini doğru bulmuyorum” dediğini belirten Çelik, “Biz de bunu söylüyoruz. Aylardır çeşitli örnekler veriyoruz. Sadece bu korona virüs sonrası değil, öncesinde de şu milletvekiliniz, sözcünüz, mensubunuz darbe çağrısı yapıyor, ya da bu son 10 gündür bunlarda bulunuyor, bunlara karşı bir şey söyleyecek misiniz diye, bunlara karşı bir şey söylenmiyor. Biz demokrasimiz ve cumhuriyetimiz konusundaki hassasiyetle bunları gündeme getirdiğimizde de bu tartışmaları niye yapıyorsunuz başka şeyleri mi örtbas etmek istiyorsunuz diyorlar. Biz asıl bu cunta çağrıları ile cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kazanımlarının örtbas edilmesine direniyoruz. Cunta çağrılarının arkasında her zaman Yassıada rejimi vardır. Kim rejim tartışması açıyorsa meşru siyaset alanını bir rejim tartışmasının içine çekmek istiyorsa muhakkak zihninin arka planda Yassıada rejimini yeniden hayata geçirme stratejisi vardır. Bunun yöntemi, bunun güzergahı, bunun yol haritası bizce malumdur, milletimizce malumdur. Aynen umduğumuz gibi oldu. Demokrasiyi felç etme örgütü bu cunta tartışmalarına başlayınca en son geldiler yine Yassıada’yı hatırlatarak Cumhurbaşkanımızın da akıbetinin Menderes’in akıbeti gibi olacağına dair yazılar, bir takım siyasilerin olduğu, bir takım yazarların olduğu, herkesin kamuoyunca bildiği internet sitelerinde yayınlanmaya başladı. Bu nedir, milli iradeye dönük bir suikast girişimidir. Bunu başlatanlar içerisinde siyasetçi olanlar niye hep aynı partide bulunuyorlar? Niye sürekli olarak cunta çağrıları hep bir siyasi partinin içindeki siyasetçilerden geliyor. O siyasi parti içerisindeki demokrat arkadaşlarımızın da buna tepki vermesi lazım. Yassıada rejimine karşı milletin iradesinden, demokrasimizden, cumhuriyetimizden yana olmaya devam edeceğiz. Bir daha bu ülkede Yassıada rejimi asla hayata geçmeyecektir. Yassıada rejimi demokrasimizi ve cumhuriyetimizi gasp edemeyecektir” diye konuştu.

“Temenni siyaseti peşinde koşanları görüyoruz.”
Ömer Çelik, korona virüse mücadele ederken aynı zamanda çok yönlü tehditlerle de mücadele etmeye devam ettiklerinin altını çizdi. Ömer Çelik, şunları dedi:
“Maalesef en vicdan sahibi insanların sabrını tüketen noktaya gelecek şekilde içimizde hastalıklı bir zihniyet adeta korona virüslü ilgili konularda başarısız olalım diye her gün yalan yanlış rakamlar ifade ediyor. Adeta ölü sayısı artsın gibisinden sürekli olarak bir temenni siyaseti peşinde koşanları görüyoruz. Bunların içerisinde bilim adamı vasfı taşıyanların olması, maalesef bir takım siyasi kimlikli kişilerin olması son derece üzüntü verici bir tabloyu ortaya koymaktadır.”

“Matematikten bile kopmuş bir zihniyet ile karşı karşıyayız”
 102 ülkeden 65 bin vatandaşın Türkiye’ye getirildiğini de hatırlatan Çelik , “Komik olan şudur; bir muhalefet yetkilisi sürekli olarak dış ülkelerden getirdiğimiz rakamlar arttıkça sayı bazen 44 oluyor daha sonra artıyor 52 oluyor, o kadar meseleyi takip etmekten uzak ki, niye ikide bir değişik rakamlar açıklıyorsunuz diyor. Sayı arttıkça rakamı güncelliyoruz, matematikten bile kopmuş bir zihniyet ile karşı karşıyayız” açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/10658/celikten-cunta-meraklilarina-mesaj-bir-daha-asla
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.