13 yıldır mesleğin içindeki Musa Şahin'e sorduk! Bir sanat mesleği dövmecilik

Dövmeci Musa Şahin, dövmeciliğin bir yetenek meselesi olduğunu ve mesleği herkesin yapamayacağını söyledi. Şahin, pandemi döneminde insanların daha fazla dövme yaptırdığını kaydetti
Ecem Çetin
|
11 Şubat 2022, Cuma - 17:30
13 yıldır mesleğin içindeki Musa Şahin'e sorduk! Bir sanat mesleği dövmecilik

Dövmecilik, günümüzün en popüler mesleklerinden biri. Pandemi döneminde birçok sektör olumsuz yönde etkilenirken, dövmecilik sektörü pandemiyi fırsata çevirdi.

Herkes dövme yapabilir mi? Günümüzün en popüler dövmeleri nedir? Pandemi dönemi dövmecileri nasıl etkiledi? Bu soruların cevaplarını Dövmeci Musa Şahin Ankara Masası'na verdi.

"Mesleğin güzel bir duygusu var"

Dövmeciliğin popüler meslekler arasında olmasına rağmen herkesin bu işi yapamayacağını, bir ustalık süreci olduğunu vurgulayan Şahin "Dövmecilik, çok dikkat çeken bir meslek oldu. Modern çağın en büyük icadıdır, devrim niteliğinde. Güzel bir meslek. Yeteneği olan insanların yapabileceği bir meslek. Güzel bir duygusu var. Parası da güzel, işçiliği de güzel, İnsanlar üzerinde bir şey taşımak istiyor. Dikkat çekici bir olay. O yüzden insanlar yaptırmak istiyor. Bu mesleği herkes yapamaz. Bu işin ustası olması lazım. Herkes yapsaydı biz bu işi yapmazdık. Her önüne gelen dövmeci olurdu, herkes de dövme yaptırırdı ama istediği dövme olmazdı. O yüzden de biz varız. Yetenek meselesi." dedi. 

"Pandemide daha çok dövme yaptıranlar var"

Pandemi döneminin kendilerini olumlu yönde etkilediğini söyleyen Şahin, "Pandemi bizi temas konusunda çok zorladı. Azalma oldu ama diğer yandan da artış da oldu. Pandemi de insanlar bekleyerek zamanını dövme araştırarak geçirdi. O yüzden pandemiden sonra dövme, tamamen patladı. Daha çok dövme yaptıranlar var şuan. Genci, yaşlısı herkes şuan dövme yaptırıyor. Bizim olayımız lüks işi birazda. Lüks işi olduğu için artık düşük gelirli insanda yaptırabiliyor, yüksek gelirli insanda yaptırabiliyor. Dövme zevk meselesidir. Bizim bir sloganımız vardır. Parasını verip mezara götürebileceğimiz tek şey dövmelerimizdir." ifadelerini kullandı. 

Yılın en popüler dövme modeli mandala 

Şahin, "Yılın en popüler dövmeleri mandala dövmeleri. Bunların yanında, kol kaplama siyah modeller yılan modelleri, kol giydirme modelleri, aslan dövmeleri, kurt modelleri, kadınlar için lotus çiçekleri, kelebek eskiyen bir model oldu ama halen yapılıyor." diye belirtti 

Dövmecilerin Sevgililer Günü konsepti 

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü;

"İnsanların genelde çift dövmesi yaptırdığı, iki parça puzzle birleşmesini yaptığımız bir zaman Sevgililer Günü. Örnek olarak, kimisine siyah balık, kimisine açık balık yapıyoruz. O anlamda dövmeler yapıyoruz."

Şahin, ayrıca dövme fiyatlarının minimum 150 TL, maksimum 25 bin TL olduğunu aktardı .


http://www.ankaramasasi.com/haber/1297672/13-yildir-meslegin-icindeki-musa-sahine-sorduk-bir-sanat-meslegi-dovmecilik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.