Yaşar Neslihanoğlu'ndan BelPa Buz Pateni Sarayı açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda, CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu 15 aydır kapalı olan BelPa Buz Pateni Sarayı ile açıklamada bulundu.
Zeliha Demirci
|
11 Şubat 2022, Cuma - 21:14
Yaşar Neslihanoğlu'ndan BelPa Buz Pateni Sarayı açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Şubat Ayı 5. Birleşimi bugün yapıldı.

BelPa Buz Pateni Sarayı’nın geçici olarak açılacağını duyuran CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, “BelPa Buz Pateni Sarayı, Gençlik ve Spor Bakanlığından bize bırakıldı. Şu an soğutma kısmının tadilatları ile ilgili rakam 378 bin lira. İki tane soyunma odasıyla hizmete açılıyor şu an. Çünkü bize devredilirken tesisatlardaki sular boşaltılmadan bu şekilde verildi. İçindeki suların donmasından dolayı tesisatlarda patlamalar oldu. Şu an iki tane soyunma kısmına tesisat çekilip geçici bir çözüm bulundu.  Belki dünyanın hiçbir yerinde yok. Buranın tavanı simsiyah boyalı. Hiçbir buz pateni salonunda koyu renk kullanılmaz ısıyı çekmesin diye. Beyaz olur. Buz temizleme aracından bahsedildi. Orada doğru düzgün bir temizleme aracı yok. Bütün dünyadaki pistlerde kullanılan bizdeki gibi araç gibi değil. Elektrikli, temizleme aracı… Ama burada mazotlu bir araç kullanılıyor. Ve bunlar 3-4 milyonluk araçlar. Bunun da tadilat ihtiyacı var. İhalesi ertelendi dendi. 22 Aralık 2021 tarihi ihale günüydü, ihaleye bu zamlar yüzünden önüne göremedikleri için katılan olmadı. Ertelenmedi, katılan olmadı. Ama her şeye rağmen geçici de olsa açıldı. Beklenen gelir tahmini 250 bin lira. Beklenen elektrik faturası 750 bin lira. Her şeye rağmen BelPa şirketimiz kendi imkanlarıyla Türk sporu adına bunları yaptı. Biraz da teşekkür etmek lazım.” ifadelerini kullandı.

Neslihanoğlu’nun açıklamaları hakkında yorumda bulunan ABB Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, “İhaleye keşke Kasım 2020’de çıksaydınız. Bir sene sonra ihaleye çıkmışsınız. Daha önce ihaleye çıksaydınız, maliyetler o zaman artmamıştı. O zaman bir sıkıntı var.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1298521/yasar-neslihanoglundan-belpa-buz-pateni-sarayi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.