Fatih Ünal'dan ABB'ye teleferik tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, Yenimahalle teleferiği üzerinden Büyükşehir'e yüklendi. Teleferiğin pandemi bahanesiyle kapatıldığını belirten Ünal, gerekli bakımların yapılmadığını da savunarak "Koca tesis adeta çürümeye terk edildi." dedi.
Ankara Masası
|
28 Eylül 2021, Salı - 10:53
Fatih Ünal'dan ABB'ye teleferik tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajlarında Yenimahalle teleferiği üzerinden ABB'yi hedef aldı. 

Mansur Yavaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde pandemi öncesi yanlış ücret politikası ile teleferiğin günde 12.000 olan yolcu sayısının 6.000'e düşürüldüğünü belirten Ünal, geriye kalan yolcuların başka ulaşım vasıtalarına itildiğini söyledi. 

"Pandemi bahane edilerek kapatıldı"

"Aktarma ücreti alma hevesi ile yapılan bu iş bilmez uygulama hem kurumun hem de hemşehrilerimizin aleyhine sonuçlandı" değerlendirmesinde bulunan Ünal, üstten ve alttan hava girişi ile pandemi döneminin en uygun ulaşım aracı olan teleferiğin diğer toplu ulaşım süreçleri devam ederken pandemi bahane edilerek  21 Mart 2020 tarihinde kapatıldığını ifade etti. 

"Süreci yönetemediklerini kendileri itiraf etti"

" Vatandaşa eziyetler bununla da kalmadı" diyen Ünal, "EGO tarafından yapılan açıklamalarla süreci nasıl yönetemediklerini zaten kendileri de itiraf etti. 8 Haziran 2021 yani 15 ay sonra bir açıklamayla teleferiğin bakıma ihtiyacı olduğu duyuruldu.  Ve açıklamalarda bu bakımın önceki bakım tecrübeleri ile 1 ay kadar sürdüğünün bilindiği söylendi. Ancak 1 Temmuz 2021'de toplu ulaşım yasaklarının kaldırılması beklenirken bu bakımlara başlatılmadığını, 7 Temmuz 2021 başladığını yine bir duyuru ile öğrendik." dedi. 

"Çelik halat tellenmesi görül(e)memiş"

Trajedinin bununla bitmediğini dile getiren Ünal, " Çünkü başka bir duyuru ile 15 aydır çalıştırılmayan teleferiğin aslında çelik halatının tellendiğini öğrendik. Yani 15 aydır bırakın ağır veya hafif bakımların yapılmasını, teleferiğin gözle yapılabilecek muayenelerinde bile görülecek çelik halat tellenmesi görül(e) memişti." paylaşımında bulundu. 

Ünal şöyle devam etti:

Koca tesis adeta çürümeye terk edildi. Ne yazık ki bu süreçte hata ve ihmalleri bulunup vatandaşa bu zulmü reva görenlerin hâlâ hesap vermediklerini suçu geçen dönemlere attığını görüyoruz. Netice itibari ile teleferik 550 gündür kapalı ve Şentepeliler hâlâ halat bekliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1027581/fatih-unaldan-abbye-teleferik-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (2)

Yorumunuz İletilmiştir.
ülküdaş
29 Eylül 2021, 08:50
melih gökçek döneminin icraatları ağır geliyo mansura, kısa süre içerisinde ankarayı enkaz yığınına döndürecek böyle giderse.. teleferiğin bakımını da iş bilmez yandaşlarına verdiyse bundan sonra çalışsa da binilmez bunlara. sen tabela, font değiştir başgaan.
tebrikler
29 Eylül 2021, 09:51
koca ankarayı kendi memleketinden oy alamamış bir beypazarı vizyonuna emanet ederseniz bu daha iyi günleriniz ankaralılar..