Fatih Ünal'dan Mansur Yavaş'a mevzuat göndermesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, Meclis'teki tartışmaların Mansur Yavaş'tan kaynaklandığını söyledi. Kendisinin mevzuata uygun şekilde çalıştığını belirten Ünal, "Sen sus, sen konuşma gibi hareketler uygun değil. Biraz daha sabırlı olmakta fayda var." dedi. Ankara'yı geri almak istediklerini vurgulayan Ünal, Cumhur İttifakı'na yönelik "kredileri onaylanmıyor" şeklindeki eleştirileri ise "şehir efsanesi" olarak yorumladı.
Ankara Masası
|
15 Kasım 2021, Pazartesi - 12:57
Fatih Ünal'dan Mansur Yavaş'a mevzuat göndermesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, Ankara Masası'nın canlı yayın konuğu oldu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Ünal, Meclis'teki tartışmalar ve Cumhur İttifakı'na yönelik "kredileri onaylanmıyor" şeklindeki eleştiriler hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Temel belediye mevzuatına göre görev yaptığı için kendi başkanlığı sırasında mecliste tartışma yaşanmadığını belirten Ünal, Mansur Yavaş'ı hedef alarak  "Sen sus, sen konuşma gibi hareketler uygun değil. Biraz daha sabırlı olmakta fayda var." dedi.

Ankara'yı geri almak istediklerini vurgulayan Ünal, "Ankara'yı almak isteyen insan daha yapıcı olur. Biz daha yapıcı çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Ünal, Cumhur İttifakı'na yönelik "kredileri onaylanmıyor" şeklindeki eleştirileri ise "şehir efsanesi" olarak yorumladı.

Ünal'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Benim toplantılarımda gerginlik olmuyor. Çünkü biz mevzuata göre çalışıyoruz. Bizim görevimiz üst bir perdeden konuşmak değildir. CHP'liler de olsa AK Partililer de olsa söz veriyorum. Mansur Bey'in yönettiği toplantılar ise biraz gergin geçiyor. Mansur Bey cevap vermek, araya girmek ya da engellemek gibi kendine görev bildiği için toplantılar bazen gerginleşiyor. Oysa ki Ankara'yı konuşmalıyız. Gerginliklerin Mansur Bey'den kaynaklandığını düşünüyorum. Bu kadar gerginliğe gerek yok. Herkes eteğindeki taşı dökmeli, konuşmalı. Konuşulduktan sonra cevap verebilirsiniz. Sen sus, sen konuşma... Bunlar uygun hareketler değil. Biraz daha sabırlı olmakta fayda var. 

"Mansur Bey'in önünü açmak için çalışıyoruz"

Mecliste çoğunluğu AK Parti ve MHP oluşturuyor. Bu partiler hiçbir şeye evet demese Meclis tıkanır. Ancak biz Ankara'nın faydası olan her konuda Mansur Bey'in önünü açmak için çalışıyoruz. Ankara'nın faydasına olacak her konuda ittifak olarak evet diyoruz. Biz Allah izin verirse Ankara'yı tekrar almak istiyoruz. Ankara'yı almak isteyen insan daha yapıcı olur. Biz daha yapıcı çalışıyoruz. Yılda 3 bin, 3 bin 500 konunun en az 3 bin 200 tanesi ittifak ile geçiyor. İtiraz ettiklerimiz de daha olgunlaşmamıştır. Geçen dönem CHP yüzde 20-30 oranında ret veriyordu. Farkı görüyor musunuz?

Cumhur İttifakı kredilere onay vermiyor iddiası

Bu şehir efsanesi. Bu Mansur Bey'in algı ile yürüttüğü sürecin bahanesi. Çamlıdere'deki Barajı yapan da, Gerede'den, Kesik Köprü'den su getiren de, yolları yapan da AK Parti'dir. Mansur Bey şu anda hangi suyu kullanıyor, hangi yolu yapmış, hangi yeni barajı sisteme katmış? CHP 2,5 yılda ne yaptı? Neredeyse 3 yıldır hep mazeret. Bir sürü vaatleri var. Metro çalışması bile başlamadı. 3 yıldır proje konuşuyoruz.

Kentsel dönüşüm tartışmaları

"En çok çalışan komisyonumuz imar komisyonudur. İmar komisyonu belki de gündemimizin yarısını meşgul ediyor.  300 gündemlik bir madde varsa aylık konuşmamız gereken 150 madde imar konusunu konuşuyoruz. Mesela Keçiören'de de kentsel dönüşüm yaptık. Çok ciddi çalışmaydı ve bu çalışmayı Keçiören'in kurtuluşu olarak görüyoruz. Niye çünkü Keçiören sıkışmış bir yerde. 50-60 yıllık dar sokaklar, çocuklarımızın oynayacağı alanlar dar. Kentsel dönüşüm ile 16 katlı, 4 daire üzerine kurulu, bahçeli ve parkı olan yapılar yapmak istiyoruz. Bununla da ilgili kentsel dönüşüm çalışmasını imar komisyonu hem Keçiören, hem de ABB çalıştı.İmar komisyonu olarak belediye meclisine geldiğinde CHP ve İYİ Parti hayır oyu verdi. Biz Çankaya'dan, Yenimahalle'den gelen tüm imarlarla ilgili herhangi bir sıkıntısı yoksa her zaman evet veriyoruz. Biz vermezsek eveti, zaten meclisten geçmez."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1118688/fatih-unaldan-mansur-yavasa-mevzuat-gondermesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.