İletişim Başkanı Altun’dan Yunanistan’a sert uyarı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Meis’te görev yapan Anadolu Ajansı (AA) çalışanlarını faşist bir internet sitesi eliyle hedef gösteren Yunan makamlarını kınadı.​Altun, "O gazeteci arkadaşlarımızın saçının teline zarar gelirse bunun bedelini ödersiniz." uyarısı yaptı.
Büşra Bayrak
|
03 Eylül 2020, Perşembe - 09:14
İletişim Başkanı Altun’dan Yunanistan’a sert uyarı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gazetecilik görevini yapmak üzere Meis'te bulunan AA çalışanlarının Yunan makamları tarafından hedef haline getirilmesine sert tepki gösterdi.

“Yunan makamlarını kınıyoruz”

Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Altun Meis'te görev yapan AA çalışanlarını faşist bir internet sitesi eliyle hedef gösteren Yunan makamlarını kınıyoruz. Basın özgürlüğü dersi vermeye kalktıkları Türkiye'de Yunan gazeteciler istediği gibi çalışırken; bir AB üyesinin mafya devleti gibi davranabilmesi düşündürücüdür." dedi.


"Bedelini ödersiniz"

Altun, Yunan makamlarını "O gazeteci arkadaşlarımızın saçının teline zarar gelirse bunun bedelini ödersiniz. En zor koşullarda gazetecilik görevini ifa eden Anadolu Ajansı'nı tehdit ederek, hedef göstererek, bilgilerini ifşa ederek susturmak kimsenin harcı değildir." Sözleriyle sert şekilde uyardı.

 "Basın özgürlüğüne vurulmuş ağır bir darbedir”

AA Genel Müdürü Şenol Kazancı da, konuyla ilgili açıklamasında, ırkçı Yunan sitesinde böyle bir yayın yapılmasını kınayarak “Haber takibi için adaya giden iki gazetecinin hedef gösterilmesi basın özgürlüğüne vurulmuş ağır bir darbedir.” dedi.

“Yunan makamları güvenli ortamı temin etmeli”

“Yunan makamları AA muhabirlerine güvenli şekilde çalışma ortamı temin etmelidir.” çağrısında bulunan Kazancı, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımızın sadece Yunan makamlarının elinde olması gereken kimlik ve pasaport bilgilerinin nasıl sızdırıldığı konusunda Atina yönetiminden bir açıklama ve özür bekliyoruz."

Neler oldu?

AA Atina Temsilcisi Tevfik Durul ve foto muhabiri Ayhan Mehmet dün görev yaptıkları Atina’dan Meis Adası’na geçti.

Ancak sadece saatler sonra Türkiye karşıtı ırkçı Turkikanea.gr internet sitesi, “Neden Türk vatandaşı MİT ajanlarının Meis’e gitmelerine izin veriyoruz? Neden adaya ayak basmalarına izin verdik. Bu MİT ajanlarının ne yapmak istediklerini bilmiyor muyuz? Umarız yetkililer gerekeni yaparlar!” şeklinde kışkırtıcı ve hedef gösteren bir yazı yayımladı.

Üstelik site Anadolu Ajansı çalışanlarının kişisel ve gizli bilgi niteliğindeki pasaport kimlik sayfası fotoğraflarına da  yer verdi.

Irkçı sitenin suç niteliğindeki bu yayını ve bilgileri kimden aldığının Yunan yetkililerince izah edilmesi ya da söz konusu siteye yaptırım uygulanması gerekiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/130720/iletisim-baskani-altundan-yunanistana-sert-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.