6 muhalefet partisinin Ankara il başkanlarından ortak açıklama

6 muhalefet partisinin Ankara İl Başkanları ortak bir açıklama yaparak, “Genel Başkanlarımızın, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çerçevesinde yarının Türkiye'sini inşa etme ve işbirliği alanlarını genişleterek sürdürme kararlılıklarının  sıkı takipçileri ve uygulayıcıları olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerini kullandı.
Zeliha Demirci
|
17 Şubat 2022, Perşembe - 20:35
6 muhalefet partisinin Ankara il başkanlarından ortak açıklama

Ankara’da 6 muhalefet parti liderinin gerçekleştirdiği buluşmanın ardından il başkanları bir araya geldi. CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Ali Güven, Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı ve Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Gülnur Hayran, bu akşam saat 19.00'da, Gölbaşı Mogan'da gerçekleştirdikleri toplantının ardından ortak bildiri yayımladı.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme her koşulda kararlılıkla destek vereceklerinin altını çizen il başkanlarının ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"12 Şubat 2022’de Türkiye tarihi bir güne tanıklık etti. Birbirinden farklı altı siyasi partinin Genel Başkanları, Türkiye’nin yıllardır görmeyi umut ettiği tarihi çalışma için bir araya geldi.  Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizi yaşanırken bir masa etrafında gerçekleşen bu buluşmadan yansıyan fotoğraf karesi bile milyonların kalbinin umutla dolmasını sağladı. Çünkü o masada, yıllardır ülkemizi yoran kutuplaştırmayı bir kenara bırakıp istişare ve uzlaşmayı esas alan bir anlayış vardı.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında uygulanan kural tanımaz yönetime karşı..."

Tüm farklılıklarımızla beraber 'biz' düşüncesini gerçekleştirme, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, herkesin kendini eşit ve özgür bir vatandaş olarak gördüğü, düşüncelerini özgürce ifade edebildiği, inandığı gibi yaşayabildiği demokratik bir Türkiye sözü vardı. Çünkü o masada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında uygulanan keyfi ve kural tanımaz yönetime karşı, etkin ve katılımcı bir yasama, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim, tarafsız ve bağımsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği, güçlü, özgürlükçü, demokratik, adil bir sistem inşa etme kararlılığı vardı. Bu çerçevede, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçileceği sözü vardı.  Çünkü o masada, bütünüyle milletin refahını, kapsayıcı bir anlayışla ve ivedilikle artırma azmi, vurgusu vardı.

" 6 siyasi partinin Genel Başkanları çok önemli bir adım attı"

Ortak akla inanan 6 siyasi partinin Genel Başkanları, yarının Türkiye'sini inşa etmek adına çok önemli bir adım attı. Altı siyasi partinin Ankara İl Başkanları olarak bizler ve Ankara teşkilatlarımız da; Genel Başkanlarımızın iradesi doğrultusunda  var gücümüzle  sahada olacağız. Genel Başkanlarımızın, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çerçevesinde yarının Türkiye'sini inşa etme ve işbirliği alanlarını genişleterek sürdürme kararlılıklarının  sıkı takipçileri ve uygulayıcıları olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1311664/6-muhalefet-partisinin-ankara-il-baskanlarindan-ortak-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
dayı
18 Şubat 2022, 09:13
ülkeyi güçlü ve hızlı bir karar alıp hızla uygulayan dinamik bir sistemden, koalisyon anlaşmazlıklarıyla dolu karar alamayan hantal bir sisteme sürüklemeye çalışan bu zihniyetinizin amacı nedir anlamak mümkün değil.. allahtan orayı komple toplasanız seçimde yüzde 30 ancak edersiniz..