Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a eleştiriler

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, Mansur Yavaş'ın sosyal belediyecilik değil, algı belediyeciliği yaptığını belirtirken "Sen Melih Gökçek’in karşısında kasaba belediye başkanısın" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
19 Şubat 2022, Cumartesi - 22:40
Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a eleştiriler

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sunduğu programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik eleştirilerini sıraladı.

Gökçek, 2016 yılında kendi belediye başkanlığı dönemiyle, Mansur Yavaş'ın 2019 yılı döneminde yapılan ağaçlandırma ve asfaltlama çalışmalarını karşılaştırırken " Sen Melih Gökçek’in karşısında kasaba belediye başkanısın" dedi.

Yavaş'ın sosyal belediyecilik anlayışını benimsediği iddialarının külliyen yalan olduğunun altını çizen Gökçek, algı belediyeciliği yaptığını söyledi.

Pandemi döneminde esnafa yapıldığı belirten yardımlara değinen Gökçek "Pandemi döneminde pazarcıları koruduğunu söylüyor. Sadece kendi mutfağına malları aldı.9 bin tane servis aracı var, servis odasındaki tüm servisçilere iş verdim diyor. 34 tane servisçiyle iş verdi." dedi.

"Gelip özür dileyeceğim"

ABB Meclisi CHP Etimesgut üyesi Ertan Işık'ın "Bakkal defterlerinin yüzde 60’ını kapattık" sözlerinin de yalan olduğunu vurgulayan Gökçek şunları aktardı;

Mansur Yavaş bir tweet attı. Oturduğu bir site var. O siteden para topladık ve Solfasol Mahallesinde ki bütün bakkalları dolaştık ve kapattık dedi. 15 tane bakkala gittiler bir tane kapatılan yok. Ben buradan onun eş başkanına söylüyorum. Ankara'da 9 bin bakkal var. 8 bin civarı Palandöken'e bağlıdır. Bin civarı da Ticaret Odası'na bağlıdır. Toplam 9 bin tane bakkal vardır. Yüzde 60'ı ne kadar yapar? 5.400 yapar. 30 bin lira diyorlar kapatılan rakamlara. 30 milyondan ortalama 150 milyon tl yapar. Şimdi bu eş başkanı bana 5 bin tane dağıttığı bakkalın adresini versin. Şeref sözü veriyorum buraya gelip özür dileyeceğim.

Şirketler zarar ettiği iddiası

Belediye şirketinin zarar ettiğini iddia eden Gökçek "10 bin personele ortalama 10 bin lira brüt veriyorlar. Bir ayda ne yapar? 100 milyon lira. Yılda 1.2 milyar tl yapar. Bu rakamı yeni aldığı personele veriyor. Biz dönemimizde 29 bin 500 bırakmıştık. Ona da personele vermiş olduğu brüt rakam 2.2 milyon toplamda ne yaptı? 3.6 milyar tl. ANFA, Halk Ekmek ve BELKA bunların toplan vergi sigorta borcu faizleri vs. kamuya ertelenmiş veya taksitli borcu toplam 475 milyon. Bu 3 şirketin Halk Ekmek 38, BELKA 97, ANFA 544 milyon lira zarar etmiş toplam 680 milyon zararı var." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1314580/melih-gokcekten-mansur-yavasa-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.