"Melih Gökçek proje bırakmamış sözleri yalan"

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, Mansur Yavaş'ın "bizi engelliyorlar" iddiasının doğru olmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
19 Şubat 2022, Cumartesi - 23:26
"Melih Gökçek proje bırakmamış sözleri yalan"

Melih Gökçek, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

"Para yok diyorsun. Niye yalan söylüyorsun?"

Mansur Yavaş'ın "hizmet yapmamız engelleniyor" iddialarını yalanlayan Gökçek, "Hiçbir engelleme olmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2020 bütçesi, Büyükşehir'in genel bütçeden ve İller Bankası'ndan aldığı paylar var. Mansur kendine gelecek parayı 5 milyar 783 milyon olarak tahmin ediyor. 2021 senesinde gelen para 8 milyar 304 milyon. Mansur kendisi tahmin ediyor bana 5 milyar para gelecek diyor. Devletten gelen 8 milyar 300 milyon. Yüzde 30 küsur fazla para. Neye ağlıyorsun sen? Hangi para yok diyorsun. Niye yalan söylüyorsun? Cumhurbaşkanı açıkladı bunu. Niye kalkıp ta bunu yalanını söylüyorsunuz?" dedi.

"Mansur Yavaş'ın yaptığı projelerin yüzde 90'ı benim"

Etimesgut CHP Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık'ın kendilerine geçmiş dönemden hazır proje bırakılmadığı eleştirisine de sert yanıt verdi.

Gökçek, "Hiçbir projesi bırakmamış Melih Gökçek diyor. Hiç proje yok diyor. Şuan da Mansur Yavaş'ın yaptığı projelerin yüzde 90'ı Melih Gökçek tarafından yapılmış. İsim sim sayarım." ifadesini kullandı.

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesinde tohumluk buğday ve arpa alımında vurgun yapıldığını da iddia etti.

Buğday ve arpa alımında vurgun iddiası

Gökçek şunları söyledi: "9 bin ton buğday alıyor. Buğdayı nasıl alıyor biliyor musun? Tekirdağlı bir CHP milletvekili var ondan alıyor. Ama o Tekirdağ milletvekili götürüyor tohumluk buğdayı  Akyurt Tarım Krediye veriyor. Akyurt Tarım Krediden buraya geliyor. Aynı şekilde bulguru da Bala Tarım Krediden alıyor. Birisini Akyurt diğerini Bala Tarım Krediden alıyor.  Tohumluk buğday Toprak Mahsüllerinde 2 lira 55 kuruş öbürki de 2 lira arpa. Bunları 5 lira 20 kuruştan ve 5 lira 25 kuruştan belediyeye veriyorlar., Tarım Kredi elinden. Sadece 9 bin ton tohumluk buğdayda vurgun 23 milyon 850, 3 bin ton tohumluk arpada vurgun  9 milyon 750. Toplam 33 milyon 650 bin vurgun var. O Tarım Kredi Genel Müdürünü de Sayın Cumhurbaşkanı aldı. Her yerde vurgun var. Tarım Kredide ihale olmadığı için tırrtt buraya geçiveriyor””


http://www.ankaramasasi.com/haber/1314589/melih-gokcek-proje-birakmamis-sozleri-yalan
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.