Gültekin Uysal: Tansu Çiller geçmişini inkar etmiş

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski Başbakan Tansur Çiller'in son açıklamalarıyla ilgili "Sayın Çiller'in açıklamalarını hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Reddediyorum! Kendi varlığını, geçmişini inkar etmiş" dedi.
Ankara Masası
|
01 Mart 2022, Salı - 21:52
Gültekin Uysal: Tansu Çiller geçmişini inkar etmiş

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Eski Başbakan Tansu Çiller'in "Koalisyon ihanettir. Merkez sağda yeni bir partiye ihtiyaç var" açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Uysal "Sayın Çiller'in açıklamalarını hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Reddediyorum! Kendi varlığını, geçmişini inkar etmiş. Ben operasyonel bir anlam, 28 Şubat'la ilgili zamanlaması manidar olan, 28 Şubat toplantısına yönelik gölge düşürülsün diye yapılmış bir beyan olarak değerlendiriyorum" dedi.

" İstikametleri Beştepe'yi gösteriyorsa bu tür yollara sapmalarına gerek yok"

Çiller ile iktidar arasında bir ilişki olduğunu iddia eden Uysal sözlerine şöyle devam etti;
 Bunca zamandır iktidarın onca meselede bırakınız başka sahaları, kendisinin uzmanlık alanı ekonomiyle ilgili son 3 ayda ülkenin yaşadığı fakirleşme var. Bir tane cümle kurmamışsınız. Muhalefeti bizi de dahil ederek itham ediyor ihanetle. Biz kurucu irademizi sayın Çiller özümsememiş olabilir. Biz hangi geçmişin içerisinden geldiğimizi biliyoruz. Sayın Çiller'de bizim geleneğimiz içerisinde çok içimize sinmeyen bir dönemdir. Bunu da ifade etmemde hiçbir beis yok. Kendilerinin bu açıklamaları üzerine ifade ediyorum. Yoksa biz nezaketi koruyarak. Ayrıca merkez sağ birinin çulu mudur ki istediği yere seriversin. Tarlaları ellerinde nerede rahmet yağıyor oraya serelim diye gayretleri var. Allah yollarını açık etsin. İstikametleri Beştepe'yi gösteriyorsa bu tür yollara sapmalarına gerek yok. Navigasyon uygulamaları var. Oradan Beştepe'yi yazarlar ise götürür onları. O açıdan ben çok anlamsız buluyorum. İktidarla ilişkileri bir operasyonel kiralama mantığında sayın Çiller ile ilgili iktidarın bir tasarrufu var.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1331254/gultekin-uysal-tansu-ciller-gecmisini-inkar-etmis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.