Gültekin Uysal mazbatasını aldı

​​Demokrat Parti 14. Olağan Genel Kurul'da güven tazeleyen Gültekin Uysal, YSK'dan mazbatasını aldı.
Büşra Bayrak
|
10 Mart 2022, Perşembe - 15:33
Gültekin Uysal mazbatasını aldı

Ankara'da Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı salonunda "Özgür birey güçlü toplum/Başka bir Türkiye" sloganı gerçekleştirilen Demokrat Parti 14. Olağan Genel Kurul'da  Genel Başkanlığa tekrardan  Gültekin Uysal seçildi.

Gültekin Uysal'ın Yüksek Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra parti genel merkezinde Ankara il teşkilatı, diğer il teşkilatları, yeniden listeye giren MYK üyelerinin katılımıyla bir kurban kesildi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da partilere bir konuşma gerçekleştirirken şunları söyledi;

Bereketin yağdığı bir dönemde, cemrelerin düştüğü bir dönemde, Türk milletinin yeniden uyanışına vesile bir kongreyi hep beraber gerçekleştirdik. Kongreler önemlidir,  hele hele milletlerin toplumların, devletlerin, kritik eşiklerinde büyük önem arz eder. Biz de inanıyoruz ki bu gerçekleştirdiğimiz kongre Anadolu’nun dört bir tarafından çatlamış toprakların hasretini giderircesine insanlarımızın bir hasret gidermek için Ankara’ya attığı Ankara’dan da Anadolu’ya cesaret irade götürdüğümüz bir kongreye tekabül eder ümidimi paylaşmak isterim.

Ülke ile ilgili söylenecek çok söz var. Hicranımızı içimize akıtıyoruz, ızdırabımızı içimize akıtıyoruz. Ama her daim bu milletin tarihine baktığımızda kadroların parladığı dönemler olmuştur. İşte o kadroların parladığı dönemler bu millet rahat nefes almıştır. Bugünde tarihimizde fetret dönemleri var. Cumhuriyetin fetret dönemi diyebileceğimiz tarihin kaydedeceği böyle bir dönem inşallah bizler Demokrat Parti olarak bu ülkenin birliğine beraberliğine inanan insanlar olarak bir tarafta refah üreten, özgürlük üreten, beraberinde güvenlik üreten bir anlayış içerisinde her dakika çatışmaların tetiklenebildiği coğrafyada bu milleti ilelebet var etmek için mücadelemize devam edeceğiz. Tekrardan kongremiz hayırlı olsun. Tüm arkadaşlarımıza bir büyük geleneğin sinesinde 3-4 nesli barındıran bir geçmişin içerisinden geliyoruz. Bugünde bu mayayı yarınlara taşımak en büyük iddiamızdır. Elbette Türkiye’nin değişen şartları var. Değişen alttan kaynayan dinamikleri var. Bütün bunları göz ardı etmeden doğru bildiğimiz yolda kurucu irademizin ortaya koyduğu ruh ve anlayışla, ölçülerle inşallah yarın milleti kucaklayacağız. O açıdan mücadele en kritik safhasına girmiştir. Bugünden itibaren parti olarak bir yanda genel merkezimiz insanımızın ihtiyaç duyduğu her sahada güvenle yarınlarına bakabileceği plan derinliğini, program derinliğini, kadro derinliğini, milletin önüne koymak gibi bir vazifemiz var. Neil Armstrong’un dediği gibi benim için bir küçük adım ama insanlık için büyük bir adım.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1354456/gultekin-uysal-mazbatasini-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.