Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin: Çiller çocuklarının geleceğini düşünüyor

Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin, aktif siyasete gireceği konuşulan eski Başbakan Tansu Çiller'le ilgili, "Sayın Çiller iki evladının geleceğini düşünüyor. Oysa biz 85 milyonun tamamının kendi evladı olması gerektiğini hissetmesini tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.
Ecem Çetin
|
15 Mart 2022, Salı - 13:48
Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin: Çiller çocuklarının geleceğini düşünüyor

Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Şahin, son dönemdeki açıklamalarıyla gündem düşmeyen ve aktif siyasete gireceği konuşulan eski Başbakan Tansu Çiller'le ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu.

Gazetelerde Çiller'in Bağımsız Türkiye Partisi'nin başına geçeceği haberlerinin yer aldığı bilgisinin yer aldığını aktaran Şahin, Çiller'in çocuklarının geleceği için aktif siyasete döneceğini iddia ederek şunları söyledi;

"İki evladının geleceğini düşünüyor"

Sayın Çiller'i biz darbe komisyonuyla birlikte evinde ziyaret etmiştik. Sayın Çiller'e özellikle 90'lar sonrasındaki karanlık cinayetlerle ilgili net sorular ifade etmemize rağmen, sayın Çiller o günün karanlığını aydınlatacak, sis perdesini aralayacak en ufak bir açıklaması olmamıştı.

Sayın Çiller iki evladının geleceğini düşünüyor. Oysa biz 85 milyonun tamamının kendi evladı olması gerektiğini hissetmesini tavsiye ediyoruz. Gerçekten 85 milyona en ufak bir faydası olacağını düşünüyorsa buyursun gelsin siyaset yapsın. Ama iki evladının ikbali için muhalefete böyle bir yola giriyorsa millet vicdanında mahşeri vicdanda çok başka yere konumlandırılacaktır. Geçmişte de çok iyi anılmayan bir siyasetçi. Bundan sonraki süreçte kendisini maalesef daha sıkıntılı bir sürecin karşılayacağını unutmadan hareket etmelidir.

"Muhalefet yapmak için geliyorsa muhalefette zaten yeterince parti var"

"Geçmişte de bugünde de sayın Çiller yurt dışındaki mal varlığını, Türkiye’ye taşıyacağını aktif siyaset yaparken söz vermiş bir liderdi" ifadelerini kullanan Şahin "Sonraki aşamadaki gelişmeleri hepimiz biliyoruz. İktidar dönemimde özellikle Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından bir takım düzenlemelerin yapıldığı ve bunların kamuoyuna servis edildiği bir dönemde bugün…Muhalefette bir sıkıntı yok, problem iktidarda. Eğer bir siyasi hareket başlatılacaksa, iktidar hedef alınarak başlatılmalı. Muhalefet yapmak için geliyorsa muhalefette zaten yeterince parti var. Deva Partisi olarak iktidara talip olduğumuz için parti kurduk ve iktidarın namzetiyiz. Biz muhalefette kalmak için ve muhalefette kalmak için bu partiyi kurmadık . Muhalefette kalacağımıza dair bazı hususlar perçinlediğini andan itibaren ben aktif siyaseti bırakırım. Sayın Çiller’in de böyle bir iddiası varsa başımızı üzerinde yeri var. Ama muhalefete muhalefet yapmak istiyorsa ona da en son cevabı kongrede Demokrat Parti Gültekin Uysal  bey verdi." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1366304/deva-partisi-sozcusu-idris-sahin-ciller-cocuklarinin-gelecegini-dusunuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.