Et ve Süt Kurumuna tepki: "Fiyatı yönlendirme değil yıkım"

İyi Parti Tarımsal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ergin Kahveci, Et ve Süt Kurumu’nun ne üreticiye ne tüketiciye gerekli katkıyı sunamadığını söyledi.
Ankara Masası
|
22 Mart 2022, Salı - 16:10
Et ve Süt Kurumuna tepki: "Fiyatı yönlendirme değil yıkım"

Ergin Kahveci, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Et ve Süt Kurumu’nun elindeki ürünlere yüzde 48 zam yaptığına işaret etti.

Kahveci şunları söyledi:

“Yanlış tercih Et ve Süt Kurumu önünde kuyruğa yol açtı”

 “Karkas kesim fiyatına henüz zam yapmadı. Sattığı ürünlere zam yaptı. Pazarladığı, deposundaki ürünlere zam yaptı. Çiftçinin elinden hala 55-60 liraya kesim fiyatı var. Bir de A kalite, birinci randıman. Piyasada 1-1,5 aydan beri 60 baremi geçilmişti. Kırşehir'de bile, Ankara'ya en yakın il olduğu için, Et ve Süt Kurumuna en yakın olduğu için 71-73 lira arası kesim var. Dolayısıyla Et ve Süt Kurumunun önündeki kuyruklarla, yığılmalarla Et ve Süt Kurumu deposunu boşalttı, kullanıyor. Sonra baktı ki bu boşalttığı ürünleri bu fiyatlarla yeniden kesim yapma şansı yok. Zam yapmak durumunda kaldı.”

Yapılan zammın yüksekliğine dikkati çeken Kahveci, bu oran yüzünden piyasadaki et fiyatlarını dengede tutma fırsatının çatığının altını çizdi.

“Et fiyatlarındaki yükselişin önünü açtı”

Kahveci şöyle devam etti:

“ Bu işi piyasanın regülasyonu olarak yapacak idiyse piyasadaki fiyatların 15-20 altı-üstüyle piyasayı dengeleyebilirdi. Birden bire yüzde 50'lik zam yapmak zorunda değildi, birden bire bu insanları umutsuzluğa düşürmek zorunda değildi. Belki bu şekliyle piyasadaki kontrolsüz gidişi de engellemiş olurdu. Şuanda piyasanın kontrolsüz gidişine kendisi yol açmış oldu. Kendisi fırsat vermiş, ön açmış oldu.”

“Yönlendirme değil yıkım”

Ergin Kahveci,  oturduğu bölgedeki Et ve Süt Kurumu satış ofisi önünde bugün 100 metreden fazla kuyruk oluştuğuna işaret ederek, “Piyasayı küçük küçük yönlendirin. Büyük büyük yönlendirmeler yönlendirme değil yıkım olur” ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1378126/et-ve-sut-kurumuna-tepki-fiyati-yonlendirme-degil-yikim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.