İsmail Yücel'den Cumhurbaşkanı'na 'TL' eleştirisi

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı İsmail Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Paranın itibari milletin itibarıdır" sözlerini hatırlatarak "Cumhurbaşkanı TL'nin itibarı hakkında bugün acaba aynı değerlendirmeyi yapabiliyor mu?" dedi.
Ankara Masası
|
28 Mart 2022, Pazartesi - 13:21
 İsmail Yücel'den Cumhurbaşkanı'na 'TL' eleştirisi

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı İsmail Yücel, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Bürokraside uzun süre görev alan İsmail Yücel, siyasete geçişine ilişkin AK Parti'nin liyakat ve ehliyetten uzaklaşmasının etkili olduğunu söyledi.

Yücel "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partililer tarafından kutsallaştırıldı" derken "Cumhurbaşkanı da kendisini lider yapan değerlerden istişare geleneğinden milleti önceleyen hassasiyetlerden uzaklaştı ‘ben bilirim’ demeye başladı" ifadelerini kullandı. Bürokrasi de gelinen duruma tepki gösteren çok kişinin olduğunun da altını çizdi.

Bürokratların korkmaması gerektiğini, cesaretinin diğer bürokratlara örnek olmasına vurgu yapan Yücel "Tepki aldınız mı?" sorusuna  "Siyaset icazetle olmaz benim sorumluluğum millete karşıdır. Siyaset yapma kararıma beklediğimden fazla destek gördüm. Ama hain, vefasız diyen de oldu" diye konuştu.

Yücel, özellikle 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte liyakat ve ehliyetin tamamen terk edildiğini ifade etti.

"Acaba aynı değerlendirmeyi yapabiliyor mu?"

Türk lirasının son dönemde yaşadığı değer kaybına ilişkin Cumhurbaşkanı'na eleştirilerini sıralayan Yücel "Türk Lirası ile ilgili hepimizin özellikle de bürokratların hatırladığı çok önemli bir değerlendirme vardı. "Para tıpkı bayrak gibi, Milli marş gibi bir ülkenin gücünü, itibarını simgeler. Paranın itibari ile milletin itibarıdır" demişti. Bizde bürokrat olarak gurur duymuştuk. Başbakanın bu duruşu bizler için cesaret kaynağıydı. Sayın cumhurbaşkanı bu değerlendirmeyi bugün de yapabiliyor mu? Sayın Cumhurbaşkanı bu sözü söylediği zaman dolar 1.6 TL'ydi. O dönemlerde Türkiye'nin istikrarını ifade eden bu duruşu bizlere cesaret verdi. Ama liyakatten, bilime akla dayalı uygulamalardan uzaklaşarak geldiğimiz noktayı biliyorsunuz. İnat uğruna faiz, enflasyon, döviz üçgeninde geldiğimiz noktayı biliyorsunuz. Türk lirasının döviz, dolar karşısında düştüğü durumu biliyorsunuz. Bu durumda sayın Cumhurbaşkanı TL'nin itibarı hakkında acaba aynı değerlendirmeyi yapabiliyor mu?" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1389445/ismail-yucelden-cumhurbaskanina-tl-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.