Fethi Yaşar: Türkiye'nin geleceğinden endişe duyuyorum

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bu makamlar bazen insanlara geldiği yeri unutuyor. Hemen çevrenizi bazı yalakalar sarar. Onların tesiri altında kalırsanız halkı unutursunuz." dedi. Türkiye'de kin ve nefret siyaseti yapıldığını savunan Yaşar, "Geleceğimizden endişe duyuyorum" ifadelerini kullandı. Yaşar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini de eleştirdi.
Ankara Masası
|
09 Kasım 2021, Salı - 12:57
Fethi Yaşar: Türkiye'nin geleceğinden endişe duyuyorum

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Masası'nın canlı yayın konuğu oldu. Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Yaşar, programın başında ders niteliğinde açıklamalarda bulundu. 

Siyasetin halk için yapıldığını kaydeden Yaşar, "Bu makamlar bazen insanları geldiği yeri unutuyor. Hemen çevrenizi bazı yalakalar sarar. Onların tesiri altında kalırsanız halkı unutursunuz." dedi.

Türkiye'de kin ve nefret siyaseti yapıldığını savunan Yaşar, "Bu siyasi akım böyle devam ederse Türkiye'nin geleceğinden endişe duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Yaşar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini de halktan kopulduğu gerekçesi ile eleştirdi.

Yaşar'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Siyaset halk için yapılır. Halka dokunma sanatıdır. Genel siyaset yaparsanız ülkenin menfaatleri neyse onları savunursunuz. Yerel yöneticiyseniz kent için uğraş verirsiniz. Ben Yenimahalle'ye 13 yaşında geldim. Çocuklarım şirketlerim burada doğdu. Bu görevi kabul ederek Yenimahalle'ye vefa borcumu ödüyorum. Esnafken neyden şikayetçi olduysam onları çözmeye çalışıyorum.

"Türkiye'de halktan kopuk bir siyaset var"

Bu makamlar bazen insanları geldiği yeri unutturuyor. Hemen çevrenizi bazı yalakalar sarar. Onların tesiri altında kalırsanız halkı unutursunuz. Bugünkü genel-yerel olsun halktan kopuk bir siyaset yaşıyor Türkiye. Bir gerçekler bir de söylenenler var. Buna çözüm bulmak için siyaset var. Siyaset bir mezhep, din, ırk değil. Siyaset ülkedeki kaynakları verimli kullanarak imkanları geleceğe taşımak.

"Türkiye'nin geleceğinden endişeliyim"

Bugünkü siyasette tartışmamız gerekenleri tartışamıyoruz. 80 öncesi de sonrası da siyaset yaptım. 80 öncesi sağında da solunda da idealist bir düşünce vardı. Şimdi sadece kin ve nefret siyasi yapıyoruz. Bu da ülkeye zarar veriyor. Her toplumda yanlışlıklar olur. Siyaset bu yanlışlıkları köpürtmek değil bunların tekrarlanmaması için mücadele etmektir. Bu siyasi akım böyle devam ederse Türkiye'nin geleceğinden endişe duyuyorum. Ancak umutsuz da değilim.

Fethi Yaşar'dan sistem eleştirisi

Türkiye ne zaman kaynakları verimli şekilde kullanırsa borcu kalmaz. Kendi ayakları üzerinden duran bir ekonomisi olur. Siyaset öncelikleri doğru belirlemiyor. Halktan kopuk bir siyaset ve iktidar. Cumhurbaşkanlığı Sistemi halktan daha da kopardı. Bana ulaşan vatandaş devlete ulaşamıyor. Oysa ki siyaset halka bütünleşirse daha sağlıklı işler yapar.

Bu ülke büyük bir ülke. Umutsuz değilim. Bu halk her başı sıkıştığında çeşitli devrimleri kendisi gerçekleştirebilmiştir. Vatandaşlarımız siyasetçilerin kin ve nefret oyunlarına alet olmasınlar. Sandık günü giderek gerekli değişimi sağlayacak. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1109767/fethi-yasar-turkiyenin-geleceginden-endise-duyuyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.