Ali Güven: Kanun değişlikliği 6'lı masayla bozulacak

Deva Partisi Ankara İl Başkanı Ali Güven, 'Yeni seçim kanunu teklifinin hedefi 6'lı masa mı?' sorusuna "Bu değişiklik tarihte 6'ncı seçim değişikliği. 6'ncı seçim kanunu değişikliğinin 6'lı masayla bozulacağını düşünüyorum" dedi.
Ankara Masası
|
29 Mart 2022, Salı - 13:12
Ali Güven: Kanun değişlikliği 6'lı masayla bozulacak

Ankara Masası Genel Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Deva Partisi Ankara İl Başkanı Ali Güven, 27 Mart'ta 6 muhalefet partisi liderinin bir araya gelmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Güven, "6 partinin bir araya gelmesi Türkiye için önemli bir adımdı" derken "Parti liderleri egolarını bir tarafa bırakarak, ortasında Türk bayrağı olan masanın etrafında bir araya geldiler. Türkiye’nin bekasının kurtulması için herkes elinden geleni yapıyor." dedi.

"6'lı masayla bozulacak"

"İktidar tarafından Meclis'e sunulan seçim kanunu teklifi 6'lı masayı bozmaya mı yönelik?" sorusuna Güven "Bugün gelirken baktım. Tarihte daha öncede seçim kanunları değişmiş mi diye, bu değişiklik 6'ncı seçim değişikliği. 6'ncı seçim kanunu değişikliğinin 6'lı masayla bozulacağını düşünüyorum. Birincisini 1950'de, ikincisini 1965'te, 1983,1991 ve 1995'te bu ülke yaşamış. Ve her seçim kanunu değişikliğini yapan hükümetin kaybettiğini yerine yeni bir hükümetin geldiğini tarih bize göstermiş. 5 kere yapılmış tutmamış. 6'ncısını denemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bunlarla uğraşana kadar halkla iç içe olmayı, halkın dertlerini ve problemlerini çözmeyi, halka nasıl yardımcı olabiliriz demeyi düşünseler, uygulasalar bence işleri daha kolay olurdu diye düşünüyorum." dedi.

Muhalefetin adayı kim olacak tartışmalarına ilişkin ise seçim kararı alınınca adaylarının açıklanacağına vurgu yaptı.

"Vatandaş seçim istiyor"

Vatandaşın bir an önce seçim isteğini belirten Güven, "Vatandaşın geliri giderini karşılamıyor. Kıyıda köşede biriktirdikleriyle geçimini sağlıyor." ifadelerini kullandı. 

Güven "Kapı kapı geziyoruz. Bakanın dediği gözlerde ışığı değil, vatandaşın gözünde karanlığı görüyoruz." şeklinde konuştu.

"25 ilçede çalışmalarımız başladı"

Seçim güvenliğine yönelik çalışmalarını da sürdürdüklerinin altını çizen Güven "Ankara’nın 25 ilçesinde çalışmalarımız başladı. Sandık kurulduğu güne kadar da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sandıklarda daha önceki aldıkları oylarla son aldıkları oyları bir olmayan yerler gördük." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1391724/ali-guven-kanun-degislikligi-6li-masayla-bozulacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.