DSP'den Türkiye'nin Sesi Partisi'ne amblemi değiştirme çağrısı

Kuruluş dilekçesini dün İçişleri Bakanlığına veren Türkiye'nin Sesi Partisi'nin amblemi tartışma konusu oldu. DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur yazılı açıklamayla ambleminde güvercin kullanan SES Partisi'nin değişikliğe gitmesini talep etti.
Ankara Masası
|
01 Nisan 2022, Cuma - 10:48
DSP'den Türkiye'nin Sesi Partisi'ne amblemi değiştirme çağrısı

Kars eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve 30 arkadaşı tarafından kurulan  Türkiye'nin Sesi Partisi (SES Parti) dün kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına sundu.

Partinin ambleminin Demokratik Sol Parti'nin (DSP) amblemini andırması ise tartışma konusu oldu. 

DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur, bir yazılı açıklama yaparak amblemin değiştirilmesini talep etti.

Okur yazılı açıklamasında, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının başında geldiğini, Türkiye'de de değişik zamanlarda ve farklı gerekçelerle birçok siyasi parti kurulduğunu belirtti.

"En kısa sürede değiştirilmesini bekliyoruz"

SES Partisi'nin, kurumsal simgesi olarak lacivert zemin üzerine ağzında zeytin dalı bulunan beyaz güvercin logosu kullandığını bildiren Okur, şunları kaydetti:

"Kendilerine ve Türk siyasetine hayırlı olması temennimizi iletiyoruz. Ancak öncelikle belirtmeliyiz ki, bu tercih doğru bir yaklaşım içermemektedir. Umudun simgesi mavi zemin üzerinde, barışın simgesi 'Ak Güvercin' 1985'te kurulan DSP'nin amblemidir ve Türk seçmeni tarafından da 37 yıldır katıldığı bütün seçimlerde bu simge kullanılmaktadır. Böyle bir amblem belirlemesi en hafif deyimiyle talihsiz bir tercih olmuştur. Amblemin en kısa sürede değiştirilmesini bekliyoruz. Aksi takdirde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi nezdinde gerekli yasal süreci başlatacağız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1400751/dspden-turkiyenin-sesi-partisine-amblemi-degistirme-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.