Delikanlı: “İşçinin, memurun ve emeklinin maaşlarını neden güncellemiyorsunuz?”

​Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, emekli ve memuru enflasyona ezdiren iktidarın birden fazla yerden ballı maaş alanlara fazlasıyla zam verdiğini söyledi.
Ankara Masası
|
01 Nisan 2022, Cuma - 21:03
Delikanlı: “İşçinin, memurun ve emeklinin maaşlarını neden güncellemiyorsunuz?”

Erkin Delikanlı, asgari ücrete zam yapılacak algısı yaratılarak milletin aldatıldığını vurguladı.

Bu zamlarında devletin değil işverenin kesesinden karşılandığını hatırlatan Delikanlı, verilen yüzde 50’lik artışın bile 3 ayda eridiğine işaret etti.

“Yörük sırtından kurban kesmekle olmuyor”

Delikanlı şunları söyledi:

“İşçinin, memurun ve emeklinin maaşlarını neden güncellemiyorsunuz? Öyle yörük sırtından kurban kesmekle olmuyor o işler. Buyurun samimiyetinizi ortaya koyun. İşçinin, memurun ve emeklinin hakkını teslim edin. Arkasından da hep beraber izleyelim. Ancak işverenin artık takati kalmadı. Elektrik faturası mı ödesin?, Doğalgaz faturası mı ödesin?, Kiralar inanılmaz derecede artmaya başladı. Onlar onu mu karşılasın? Stopaj vergisini mi karşılasın? Bunlarla alakalı olarak üst üste bindirilmiş dolaylı vergileri mi karşılasın? Haliyle işveren ya istihdamı güncelleyemiyor, koyamıyor üstüne. Ya da mevcut istihdamı daraltma noktasına gidiyor. Göz göre göre bilinçli bilerek bu kadar kötülük yapılmaz. Ya, şuurunu kaybetmiş bir sistem var ortada. Ya da bilerek ve isteyerek bu memlekete ihanet ediliyor. Bunun için çok hızlı çekime gidilmesi gerekiyor. Ortalık bir an evvel düzeltilebilsin.”

Erkin Delikanlı, emekliye ve memura zam vermeyen iktidarın ballı maaş alanlara tek seferde 5 TL maaş güncellemesi yaptığının altını çizdi.

"Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Üyelerinin maaşı 30 Bin 940 TL oldu”

Delikanlı şöyle devam etti:

“ Bugün bir haber vardı. Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Üyelerinin aylıklarına, kamuda çalışmayanlara 5 bin TL zam yapıldı. 30 Bin 940 TL oldu bunların maaşı. Şimdi dalga geçermiş gibi asgari ücretlinin üzerinden edebiyat yapmanın, maaşını güncellemediğiniz emekli insanların ya da çalışan memurların emeği üzerinden edebiyat yapmanın açıkçası çok üzülüyorum buna da. Bir tarafta kamu görevlisi olmayan, 3 maaş, 5 maaş 10 maaş alan ballı maaş dediğimiz taraflara 5 bin TL maaş artışı yapacaksınız ondan sonra kalkacaksınız memurunuza emeklinize yok diyeceksiniz. Asgari ücretli işvereni kamuoyunun önüne atacaksınız, çekileceksiniz kenara.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1403867/delikanli-iscinin-memurun-ve-emeklinin-maaslarini-neden-guncellemiyorsunuz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.