Mehmet Ali Kulat: Cumhur İttifakı'nda fire olabilir

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ​​Mehmet Ali Kulat, Meclis'e sunulan seçim kanunu teklifinin Millet İttifakı'nda olduğu gibi Cumhur İttifakı'nda da fireye neden olabileceğini belirtti.
Ankara Masası
|
04 Nisan 2022, Pazartesi - 10:46
Mehmet Ali Kulat: Cumhur İttifakı'nda fire olabilir

Cumhur İttifakı tarafından Meclis'e sunulan Seçim Kanunu teklifiyle seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesi, ittifak yapan siyasi partilerin milletvekili hesaplama sisteminin değiştirilmesi, yeni seçim senaryolarını ortaya çıkarırken, ittifaklarda çatlaklar olabileceği de kulislerde konuşulan bir başka konu oldu.

Özellikle seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesinin Millet İttifakı'ndaki bazı partilerin ayrılmasına yönelik olduğu iddia edildi.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat da konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Millet İttifakı'nın dağılacağına yönelik iddiaların Cumhur İttifakı içinde geçerli olduğunu söyledi.

Cumhur İttifakı'nda fire olabileceğini belirten Kulat şunları yazdı;

Bir partinin başka parti şemsiyesi altında seçime girmesi bazen arı bazen EKSİ etki yapar. Tıpkı son seçim (24 HAZİRAN) de olduğu gibi. O seçimde Ak Parti + MHP + BBP toplamı parti oylarından 3 puana yakın fire olmuştu. Bu Ak Parti'nin daha yüksek halk teveccühüne mazhar olduğu o gün böyle olduysa bugün Cumhur İttifakı açısından hayli hayli fire olabilir. 

"Millet İttifakı her ihtimali düşünüyor"

Kulat, Millet İttifakı'nda seçimi kazanma motivasyonun daha yüksek olduğuna vurgu yaparak "Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'ndan farklı olarak ittifak ortakları seçimi kazandıklarında hükümetin ortağı olacaklarından motivasyonu daha güçlü durumdur. Seçim Yasası sonrası; her ihtimali düşünen Millet İttifakı bu konuya çok özel bir ekip çalışması ile hazırlanıyor." diye yazdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1407040/mehmet-ali-kulat-cumhur-ittifakinda-fire-olabilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.