Mustafa Balbay'dan 'muhalefet muhalefeti bırakma" çağrısı

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay, muhalefetin konum değiştirerek iktidar olmaya yönelik adımlar atması gerektiğini söyledi. Balbay "Muhalefete artık muhalefeti bırak çağrısı yapıyorum" dedi.
Ankara Masası
|
04 Nisan 2022, Pazartesi - 13:14
Mustafa Balbay'dan 'muhalefet muhalefeti bırakma" çağrısı

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay, ekonomideki yaşananlara rağmen iktidarın halen birinci parti olmasının ve oylarının arttırmasının sorulması üzerine muhalefeti eleştirdi.

Balbay, ekonomideki yaşananların yoksulluğunu olağanüstü  arttırdığına dikkat  çekti. 

"Yeni yoksullar sosyolojik olarak 2 davranış biçimine bürünürler" diyen Balbay " Bir, bu durumu kabul etmemek ve iktidardan hesap sormak. İki daha kötü olabileceğini düşünüp kabul etmek ve mevcut durumu korumaya çalışmak. Bu tabloda önemli bir kesimin daha kötüsünden korkup, mevcut durumu korumak gibi davranış içine girmesi halinde, bu durumun beraberinde çaresizliği, alternatifsizliği yine AK Parti'nin son dönemde söylediği "Yine biz yaparız" söyleminin öne çıkmasına sebep olabilir." diye konuştu.

"İktidar gibi davran"

Muhalefetin konumunu değiştirerek iktidar olmaya yönelik hamleler yapması gerektiğini vurgu yapan Balbay "Muhalefete muhalefeti bırakma çağrısı yapıyorum" dedi.

Balbay konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

Yaparsa AK Parti yapar anlamı ne olabilir? Biz bugüne kadar bu krizleri çıkardık, heba ettik ama yine biz düzeltebiliriz. İşte burada muhalefete artık muhalefeti bırak çağrısı yapıyorum. Muhalefete; iktidar olmaya bak!, iktidar gibi davran! ben memleketi şöyle yönetirim de, iki adım ötede şu çözüm var diyebilmeli. Bu anlamda hakikaten birazda ironik ama ben muhalefete muhalefeti bırakma çağrısı yapıyorum. Ülke sorumluluğunu alma ve bunu giyme sorumluluğuna davet ediyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1408533/mustafa-balbaydan-muhalefet-muhalefeti-birakma-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.