Fakirliği seçim stratejisi yaptılar

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı ibrahim Çanakçı 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi en mikro kararları bile tek bir kişinin ağzına bıraktı. Bu kadar uzun süre görevde kalmanın sonucunda işletme körlüğü ortaya çıktı.' dedi.
Ankara Masası
|
08 Aralık 2021, Çarşamba - 15:01
Fakirliği seçim stratejisi yaptılar

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı ibrahim Çanakçı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun en büyük nedenlerinden biri olduğunu belirterek, 'En küçük kararlar bile bir kişinin ağzına bakıyor. Uzun süre görev yapmanın sonucunda ortaya çıkan özgüven başkalarını dinlemeye engel olduğu için hatalarda arka arkaya geliyor.' ifadelerini kullandı.

Yoksulluk seçim stratejisi oldu

Vatandaşlar ciddi sıkıntı içerisindeler ancak onlar için yapılan çalışma yok. Kaynaklar rant projelerine aktarılıyor. Gübre, tohum, mazot aldı başını gitti. Çiftçiler zor durumdalar. Fiyatı artan ürünler ortada buna karşılık onlara yapılan ödemelerde yüzde 17 artış yaşandı. Bununla yetinilmemeli. Tarım için, dar gelirli kesim için, paketlerin hazırlanması gerekiyor. Bu da bütçe ayarlaması ile mümkün. Ancak bütçe daha çıkmadan revize ister hale geldi çıkamadan çöpe gitti.

İktidarın seçim stratejisi yoksulluk oldu. Şuanda atılan adım ile seçim dönemine kadar ekonomide bir iyileşme yapalım ve seçimlere bu şekilde girelim derdine düştüler.

Bu kadar uzun süre görevde kalınca işletme körlüğü ortaya çıkıyor

Hükümet sistemine geçiş şuan içinde bulunduğumuz durumun en önemli nedeni. Kurumsal akıl devre dışı kalıyor. En mikro düzeydeki kararlar tek kişinin tercihine bırakılıyor. Bu sistem istikrar getirecek denildi; 3 Maliye Bakanı, 4 Merkez Bankası Başkanı, 4 defa da TÜİK Başkanı değişikliği getirdi. Böyle bir sistem nasıl istikrar getirsin. Bu kadar uzun süre yönetimde kalınca işletme körlüğü ve aşırı özgüven de kesinlikle ortaya çıkıyor. Başkasını dinlememe oluşuyor bunlarda beraberinde hataları getiriyor. Ortaya çıkan yolsuzluklar büyümenin önündeki bir engel haline geliyor. Rant için atılan adımlar kendi zenginini oluşturmak için atılan adımlar şuanki durumumuzun nedenleri arasında.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1165375/fakirligi-secim-stratejisi-yaptilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.