İsmail Tatlıoğlu: Türkiye'de devlet krizi var

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu​, Türkiye'de ciddi bir ekonomik kriz ve kaos olduğunu söyledi. Tatlıoğlu, bunun tek kişilik hükümet sistemine geçişle beraber yönetememe halinden kaynaklı olduğunun altını çizdi.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2022, Salı - 13:10
İsmail Tatlıoğlu: Türkiye'de devlet krizi var

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu , TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarını ve ekonomide yaşananları değerlendirdi.

Enflasyon rakamlarının yüzde 61 açıklanmasına rağmen gerçek oranların çok daha yüksek olduğunu belirten Tatlıoğlu, Türkiye çok ciddi bir ekonomik kriz olduğunu söyledi.

Tatlıoğlu, ekonominin de içinde bulunduğu bir kaos ortamının oluştuğunu ifade ederken bunun devlet krizinden, yöneteme halinden kaynaklandığının altını çizdi.

"Türkiye'nin mekanizmaları boşaltıldı"

Yöneteme krizinin ana nedeninin tek kişilik hükümet sistemine geçiş olduğuna vurgu yapan Tatlıoğlu "Türkiye çok ciddi sorunlar yaşadı ama bunlara çözüm üreterek devam etti. 94’te bir sorun yaşandı 6 ay 1 sene içinde bir sürece bağlandı. 2001’de bir kriz yaşadı, Türkiye buradan çok ciddi yapısal reformlarla çıktı. AK Parti’nin 2010’lara doğru başarısının temelinde bu vardır. Türkiye’de tek kişilik hükümet sistemi kamu çalışma düzenini bozdu. Siyasetin çalışma düzenini bozdu ve karar alma mekanizmalarını yok etti. Liyakatı çökertti. Hukukun üstünlüğü zaten çok uzaklara geldi. O nedenle Türkiye mekanizmalarını boşalttı" dedi.

Dünyada bir ekonomik ve gıda krizinin olduğunun doğru olduğunu ifade eden Tatlıoğlu "Dünyaya yağmur yağdı mı yağdı ama bizi niye sel götürüyor." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1409864/ismail-tatlioglu-turkiyede-devlet-krizi-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.