Kanada'dan üniversitelilere ekonomik destek

Ankara Masası
|
15 Mayıs 2020, Cuma - 10:37
Kanada'dan üniversitelilere ekonomik destek

Trudeau:” 9 milyar dolarlık Covid-19 destek programı için başvurular bugün başlayacak”

Kanada’da Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 5 bin 576’ya çıktı.

Kanada’da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, son 48 saatte 293 kişinin hayatını kaybetmesiyle 5 bin 576’ya yükseldi.

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre, vaka sayısı da 2 bin 244 artarak 73 bin 401’e oldu.

Bu arada, Kanada Federal hükümetinin, işini kaybedenler için ve ekonomiyi desteklemek amacıyla daha önce açıkladığı yardım paketine, üniversite öğrencileri de dahil edildi. Başbakan Justin Trudeau öğrencileri kapsayan toplam 9 milyar dolarlık Covid-19 destek programı için başvuruların bugünden itibaren başlayacağını açıkladı.

Salgın nedeniyle çalışma ve iş bulma imkanları kısıtlanan öğrenciler, ağustos ayına kadar ayda 1250 dolar devlet yardımı alacak. Bu yardımdan, hem çalışıp hem okuyan ve ayda 1000 dolardan daha az kazanan öğrenciler de yararlanabilecek.

"Covid-19 araştırmalarına siber saldırılar var"

Öte yandan Kanada Gizli Servisi CSIS, ülke genelinde Covid-19’a karşı yürütülen bilimsel çalışmaların siber saldırı tehdidi altında olduğunu açıkladı.

Açıklamada, siber riskin hangi ülke veya ülkelerden geldiği, ülkedeki hangi kurum ya da kurumlarda yapılan araştırmaların tehdit altında olduğuna ilişkin detay paylaşılmadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/14318/kanadadan-universitelilere-ekonomik-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.