Özgür Özel'den adaylık açıklaması

6'lı masanın adayı istediği zaman açıklayacağını söyleyen Özgür Özel, "Cumhurbaşkanı adayı 6 partinin tam mutabakatıyla ve 13'üncü cumhurbaşkanı olacak şekilde ilan edilecek" dedi.
Ecem Çetin
|
27 Ekim 2022, Perşembe - 15:40
Özgür Özel'den adaylık açıklaması

Türkiye adım adım seçim atmosferine yaklaşırken siyasette adaylık tartışması sürüyor. 

Cumhur İttifakı'nın adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğu açıklanırken, Millet İttifakı'nın adayı henüz açıklanmadı. 

Adayın açıklanmaması siyasette tartışmanın odak noktası haline geldi. 

Cumhur İttifakı'ndan sürekli olarak Millet İttifakı'na adaylarını açıklamamaları konusunda eleştiriler gelirken,  Millet İttifakı, adayın doğru zamanda açıklanacağının vurgusunu yapıyor 

Tartışmalar sürerken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den yeni bir açıklaması geldi. 

" Dolar Türk parası karşısında yüzde 99,7 daha değer kazandı"

CHP Kayseri İl Başkanlığı'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Özgül, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ne Türkiye'ye ne de Kayseri'ye iyi gelmediğini görüyoruz. Enflasyona, dolara, euroya, işsizliğe ve sosyal hayata iyi gelmemiş. Kayseri'nin iş dünyasına da iyi gelmemiş, emekçi çalışanlarına da iyi gelmemiş. Kayseri neden anlamlı? Kayseri, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçmiş seçimlerde ve yerel seçimlerde önemli destekler vermiş olan ve bunun karşılığını almayı bekleyen bir şehirken bugün durumu tamamen bambaşka bir noktada. Sadece geçen yıl yüzde 17,5 olan enflasyonun şu anda TÜİK'e göre yüzde 83 olduğunu, gerçek enflasyonun yüzde 200'ün üzerinde olduğunu biz değil pazardaki, marketteki, sokaktaki vatandaşlarımız söylüyor. Sadece son 1 yılda 'dolar buradan yukarıya gitmez, kötümser senaryo geride kaldı' dediklerinden beri dolar Türk parası karşısında yüzde 99,7 daha değer kazandı." diye konuştu.

" Biz adayımızı biz istediğimiz zaman açıklayacağız"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusunu yanıtlayan Özel, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı adayı 6 partinin tam mutabakatıyla ve 13'üncü cumhurbaşkanı olacak şekilde ilan edilecek. Adayı geç açıklamak bizim zararımıza olsa AK Parti niye rahatsız olsun? Şimdi biz AK Parti'yle bir halat çekme oyunu yaptık. Onlar bir ucundan biz diğer ucundan tuttuk. Biz onlara 'Siz adayınızı açıklayın' dedik. Çünkü açıklamıyorlardı ve Tayyip Erdoğan diye söylenti vardı. Onlar adaylarını biz istediğimiz zaman açıkladılar. Biz adayımızı biz istediğimiz zaman açıklayacağız. Biz adayı doğru zamanda açıklayacağız."

14 Kasım'da Deva Partisi'nde buluşacaklar 

Diğer yandan, 6'lı masa 14 Kasım'da Deva Partisi'nin ev sahipliğinde  8. kez toplanacak. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1873217/ozgur-ozelden-adaylik-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.