Özgür Özel: Kur korumalı mevduatın 1 haftalık faizi ile emekli bayram ikramiyesi 2 katına çıkarılır

CHP TBMM Grupbaşkanvekili Özgür Özel, AKP’nin emekli ve çiftçiden esirgediği desteği, kur korumalı mevduat sahiplerine verdiğini söyledi.
Zeliha Demirci
|
20 Nisan 2022, Çarşamba - 22:50
Özgür Özel: Kur korumalı mevduatın 1 haftalık faizi ile emekli bayram ikramiyesi 2 katına çıkarılır

Özgür Özel, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Siyasetin öncelikleri belirleme işi olduğuna işaret eden Özel, iktidarın önceliğinin emekli ya da çiftçi değil dolar bazlı mevduat hesabı açanlar olduğunu söyledi.

“Emekliye bayram ikramiyesi 4 yılda sadece 100 TL arttı”

Özel, emekliye bayram ikramiyesi önerisinin ilk defa CHP tarafından 2015’te dile getirildiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

“ Bir maaş ikramiye demiştik 2015’te. Biz de vereceğiz deyip önce kaynak yok dediler 1 Kasım’da biz de vereceğiz deyip ta 2018’de bin lira verdiler. Nerede bir maaş… Geçen sene de 1100 yaptılar. Şimdi bunu artırmak lazım. Artırmayacağız diye bugün Cumhurbaşkanı söyledi.”

“Kur korumalı mevduatın 1 haftalık faiziyle emekli bayram ikramiyesi ikiye katlanır”

CHP olarak emekli bayram ikramiyesinin bir asgari ücret olmasını teklif ettiklerini belirten Özel şunları söyledi:

“Örneğin haydi bizim biz bir asgari ücret diyoruz 4256 TL olsun diyoruz. AK Parti tut yüzde 100 enflasyon var ya yüzde 100 verdim 2000 lira yapsa maliyeti ne kadar biliyor musunuz? 1 haftada kur korumalı mevduata ödedikleri 11 milyar ya bunun maliyeti 9,8-10 milyar. Zenginlere kur korumalı mevduat için hepimizin parasından 1 haftalık ödedikleri para 1000 lirayı 2000 lira yapacak farkla aynı.”

CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidarın tıpkı emekli gibi çiftçiden de devletin imkanlarını esirgediğini vurguladı.

Kur korumalı mevduat faizlerinin yüksekliğini çiftçiler üzerinden örneklendiren Özel şöyle konuştu:

“7 haftalık faizle çiftçiye 1 yıl bedava mazot verilir”

“ Siyaset öncelik belirleme işi. Bunların önceliği faizi yüksek vermezsen dolar alırım aman alma doları aradaki farkı biz Hazineden ödeyeceğiz diyor. Hazine dediği oy aldığı milyonların parası. Düşünün bir emekli ikramiyesi bütçesini 1 haftada kur korumalı mevduata veriyorlar. Veya 7 haftada verecekleri para çiftçinin 1 yıllık toplam mazot giderine denk. Bedava verebilirsin mazotu. O parayı 7 haftada veriyorlar. 7 buçuk haftada verecekleri para Türkiye’de atılan bütün gübrelere denk. Gübre alamıyor ya millet pahalılıktan bedava verebilirsin. O yüzden bu iktidar hal böyle olduktan sonra gitmiştir. Kalmak için her yola başvurabilir hepsine de hazırlıklıyız.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1441668/ozgur-ozel-kur-korumali-mevduatin-1-haftalik-faizi-ile-emekli-bayram-ikramiyesi-2-katina-cikarilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.