Mehmet Ali Kulat: İttifak ete kemiğe bürünecek

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, dün gerçekleşen lider zirvesinde Türkiye gündemine ilişkin birçok konunun masaya geldiğini belirtirken, ittifak çalışmalarına ilişkin "Gittikçe ete kemiğe bürünen bir dönem yaşanacak" dedi.
Ankara Masası
|
25 Nisan 2022, Pazartesi - 15:12
Mehmet Ali Kulat: İttifak ete kemiğe bürünecek

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Kulat, dün Demokrat Parti'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 6 parti liderlerin buluşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Millet İttifakı'nın işinin biraz zor olduğunu söyleyen Kulat, hedefleri, tabanları farklı olan partilerin bir araya gelmeye çalıştığını ifade etti. Mehmet Ali Kulat, partiler arasındaki görüşmelerde ilk 3 görüşmenin çok kritik olduğunun altını çizerken, bu görüşmelerde başkanların birbirlerini tarttığını aktardı.

Hangi konular konuşuldu?

Parti yetkililerinden edindiği bilgilere dayanarak masada konuşulanları paylaşan Kulat "Genel anlamda Türkiye'nin bütün sorunları bir şekilde gündeme geldi. Kemal Kılıçdaroğlu'na herkes evinde yaşanan elektik kesintisinden dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. Ukrayna-Rusya savaşından tutun da, Türkiye'nin sınır ötesinde devam eden operasyonuna, Türkiye'de bir HDP milletvekilinin yapmış olduğu, bana göre hadsiz bir açıklama, konu olmuş. Bütün bunlarla ilgili orada değerlendirme, durum analizi yapılmış." dedi.

Ortak çalışma

Önümüzdeki dönemde ittifakın daha çok ete kemiğe bürüneceğine vurgu yapan Kulat, Türkiye'nin sorunları, ekonomi ve adalet gibi konularda her partinin tek tek yaptığı çalışmaların dışında, önümüzdeki süreçte partilerin bir araya gelerek çalışma yapacakları bilgisinin kendilerine ulaştığını bildirdi.

Kulat, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın tweetinin ardından Gelecek Partisi ve Deva Partisi'yle yaşanan kırgınlıkların ise büyük oranda giderildiğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1447781/mehmet-ali-kulat-ittifak-ete-kemige-burunecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.