Servet Avcı Murat Köse’nin “kabile” iddiasını yargıya taşıyor

Yeniçağ Yazarı Servet Avcı, kendisini Mansur Yavaş’ın kabilesinde yer almakla suçlayan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye gazetedeki köşesinden çok sert tepki gösterdi. "Karakter kaybından insan ölmüyor" başlıklı yazısında ağır ifadeler kullanan Servet Avcı Köse'ye "Seninle bu dünyanın mahkemelerinde hesabımız var" dedi.
Ankara Masası
|
25 Nisan 2022, Pazartesi - 16:50
 Servet Avcı Murat Köse’nin “kabile” iddiasını yargıya taşıyor

Yeniçağ Yazarı Servet Avcı ile Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Grupbaşkanvekili Murat Köse arasındaki tartışma derinleşiyor.

Köse’den "Mansur Yavaş Kabilesi" iddiası

Murat Köse; sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından "Mansur Yavaş Kabilesi" olarak tanımladığı ekipte yer aldığı iddia edilen isimleri paylaşmış ve ABB Meclis Toplantısında bu eleştirilerini tekrarlamıştı. Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "Yükselciler", "Servetçiler" ve "Fırsatçılar" olarak tanımladığı üç grup tarafından yönetildiğini savunmuştu.
Köse, Servet Avcı’nın ekipteki diğer isimlerle çıkar çatışması yaşadığını, bu yüzden Serpico başlıklı yazısında ABB’de yolsuzluk imasında bulunduğunu öne sürmüştü.

Servet Avcı’dan Murat Köse’ye tepki

Servet Avcı, Murat Köse’nin suçlamalarına Yeniçağ Gazetesi’ndeki köşesinde çok sert cevap verdi.
Avcı, yazısında iftiralar karşısında yargıya başvuracağını ve hukuk önünde hesap soracağını dile getirdi.

Ne olmuştu?

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın danışmanı ve belediyeye ait Anket AŞ’de Yönetim Kurulu üyesi olan Servet Avcı’nın şirkete ait bazı kararları anlaşmazlık sebebiyle imzalamadığı iddia edilmişti.
Servet Avcı, bu iddiaların dile getirildiği dönemde 31 Aralık 2021’de Anket AŞ Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmişti.
Avcı, hemen sonrasında 17 Ocak 2022’de Yeniçağ Gazetesi’nde yayınlanan ‘Serpico’ başlıklı yazısında New York’ta rüşvet ve yolsuzlukla mücadele eden bir polisin öyküsünü anlatmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1447903/servet-avci-murat-kosenin-kabile-iddiasini-yargiya-tasiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.