Mustafa Sarıgül'den af çağrısı

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'deki cezaevlerinde kapasitenin üzerinde mahkum olduğunu belirterek af çıkarılması çağrısında bulundu.
Ankara Masası
|
09 Mayıs 2022, Pazartesi - 15:31
Mustafa Sarıgül'den af çağrısı

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül canlı yayında af çağrısında bulundu.

Cezaevlerinde kapasitenin çok üzerine çıkıldığını belirten Sarıgül, cezaevlerinde 275 bin yatak sayısı olmasına rağmen, 320 binin üzerinde mahkumun olduğunu söyledi.

Sarıgül, mahkumların çoğunun uyuşturucuya bulaşmış insanlar olduğunun altını çizerek,  "O nedenle, o annelerin, çocukların yüzünü güldürmek için "Affet Türkiye'm" diyoruz." dedi. Sarıgül, af çağrılarının siyasi değil vicdani olduğunu söyledi.

"Bu affı mutlaka çıkaralım"

Pandemi nedeniyle açık cezaevinde olan 90 bin tutuklunun bir buçuk yıldır dışarıda olduğunu hatırlatan Sarıgül " Madem ki bunlar 1 buçuk yıldır dışarıda, 31 Mayıs'ta süreleri bitiyor. Bunu biraz daha uzatmak lazım. Ve bu affı mutlaka çıkaralım." şeklinde konuştu.

Liderlere dosyaları sunacağız

Sarıgül, af çağrılarının toplumun her kesiminde karşılık bulduğunu ifade etti. Önümüzdeki günlerde af dosyalarını siyasi parti liderlerine ileteceklerini sözlerine ekledi.

"Psikolojik ve iş desteği vermemiz lazım"

Affın çıkması halinde mahkumlara mutlaka destek verilmesi gerektiğini de aktaran Sarıgül "Psikolojik ve iş desteği vermemiz lazım. Onları toplumla buluşturacak olan formülleri üretmemiz lazım. Bazı yanan yürekler var. Bu insanların da çıktıktan sonra gidip hata yaptıkları insanlardan da özür dilemeleri lazım." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1490688/mustafa-sarigulden-af-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.