Duyduğu her sesi anında taklit edebilen Lir Kuşu...

Köken olarak Avustralya'ya ait olan Lir Kuşları, kendine has taklit etme yetenekleri ile dünyadaki en büyük ve en ötücü kuşlar arasında yer alıyor.
Ecem Çetin
|
11 Mayıs 2022, Çarşamba - 10:22
Duyduğu her sesi anında taklit edebilen Lir Kuşu...

Doğa da yaşayan ve duyduğu her sesi anında taklit edebilen Lir Kuşu ,kendi has özelliği ile, dikkat çekiyor. 

Elektrikli matkap ve yangın alarmı seslerinin yanı sıra, testere ve araba motoru gibi birçok mekanik sesi de taklit edebilme yeteneğine sahip. 

Lir Kuşu nedir?

Lir Kuşu,  çok güzel renk ve desenlere sahip olan oldukça dikkat çekici bir Kuş türüdür. Bu kuş türü, büyük kahverengi sülüne benzerdir. Kendine has özelliklerinin yanı sıra sevdiği alanlarda rahatça yaşar. Lir kuşlarının yetişkin olanlarında çok süslü bir kuyruk bulunur. Aynı zamanda lir kuşları kuyruğunu gösterdiği zaman lire benzer. Bu nedenle de bu kuşa lir kuşu adı verilir. Lir, aynı zamanda bir müzik aleti olarak bilinir. Bu müzik aletinin tarihi ise, M.Ö 9. yüzyıla kadar dayanır. Bu müzik aleti ise, telli ve ayaksızdır. Antik bir çalgı olduğunu bilmeniz gerekir. Lir kuşu da yaptığı hareketler ile bu müzik aletini andırır.

Lir Kuşları nerede yaşar? 

Lir kuşları, yaşam alanı olarak genellikle daha çok nemli ormanları tercih eder. Özellikle de Tazmanya bölgesinde bu kuşa sıkça rastlanır. Lir kuşu daha çok Güney Doğunun Avusturya bölgesinin yerleşim bölgelerine uzak alanlarında yaşar. Bu bölgeler lir kuşu için yaşam alanı olarak kullanılır.

Lir Kuşlarının özellikleri 

Lir kuşlarının kanatları kahverengi ve kırmızımsı bir görünüme sahiptir. Bacakları, ayakları ve gagası ise siyahtırLir kuşunun kuyruğu 80-100 cm arasında değişir.Lir kuşu çok güzel bir ses çıkarma özelliğine sahiptir. Özellikle de çok sayıda kuş sesini aynı anda çıkarabilirler. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1493175/duydugu-her-sesi-aninda-taklit-edebilen-lir-kusu

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.