SADAT'ın ortağı Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini değerlendirdi: "Baş tacı ederiz"

SADAT'ın ortaklarından olan Mehmet Naci Efe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kuruluşun kapısında açıklama yapmasına ilişkin "Bizi arasa, biz ‘Baş tacısınız’ deriz. Alırız içeriye kahve ısmarlarız… Arasalar ilk önce ben giderim" dedi.
Ankara Masası
|
17 Mayıs 2022, Salı - 09:53
SADAT'ın ortağı Kılıçdaroğlu'nun ziyaretini değerlendirdi: "Baş tacı ederiz"

Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş (SADAT) ortaklarından olan Mehmet Naci Efe, kuruluşun faaiyetleri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

" SADAT, Türkiye’den izinsiz teklif dahi vermedi."

Naci Efe, SADAT olarak ASELSAN’ın ve MKE’nin ürettiği askeri ürünleri, yurt dışında sattıklarını söyledi. Efe, yurt dışındaki faaliyetleri hakkında Dışişleri Bakanlığını bilgilendirdiklerini aktardı.

BirGün'den İsmail Arı'nın sorularını yanıtlayan Efe "Örneğin; bir müttefik ülke bizden teklif istiyor ve biz her yere yazıyoruz. Dışişleri Bakanlığına yazıyoruz, ‘Bu ülke bizden teklif istedi’ diyoruz. ‘Tamam, sıkıntı yok’ denirse, örneğin MKE'nin ürününü istemişse onlarla bir araya getiriyoruz. Sonra ‘Ben bunu nasıl kullanacağım?’ diye sorduklarında da anlatıyoruz. SADAT, Türkiye’den izinsiz teklif dahi vermedi. Ben vatanımda üretilen ürünü Afrika ülkelerinde, İslam ülkelerinde pazarlayan ve satan bir kurum haline geliyorum. Bedava hizmet veriyorum ne güzel" diye konuştu. 

"Sadece fikir verdiklerini" söyleyen Efe, "'Şunu böyle böyle yapacaksınız' deriz. Şu ana kadar da kesinlikle yapmadık. Bizden teklif isteyenler oldu ama yapmadık" ifadesini kullandı. 

" Alırız içeriye kahve ısmarlarız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kuruluşun önüne gelerek açıklama yapmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Efe "Ben yönetim kurulu üyesiyim. Beni arayan olmadı, Başkanı arayan olmadı, Adnan paşayı (Tanrıverdi) arayan olmadı… Başkan (Kılıçdaroğlu) bizi arasa, biz ‘Baş tacısınız’ deriz. Alırız içeriye kahve ısmarlarız… Arasalar ilk önce ben giderim." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1504232/sadatin-ortagi-kilicdaroglunun-ziyaretini-degerlendirdi-bas-taci-ederiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.