RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'dan internet medyasına müjde

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Meclis'te çalışmaları süren internet medyasının denetlenmesi ve düzenlemesini sağlayacak yasa çalışmalarına ilişkin "Kısıtlamalar değil, ön açıcı haklar ve beklenen müjdeler içeriyor" dedi.
Ankara Masası
|
18 Mayıs 2022, Çarşamba - 16:55
RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'dan internet medyasına müjde

ATO Congresium'da gerçekleşen 4. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Ankara Masası'na konuk oldu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Uslu, fuardan övgüyle bahsetti.  

Uslu, fuarın çok kapsamlı ve güzel olduğunu vurgulayarak, organizatörlere teşekkür etti. 

RTÜK'ün de etkinliğe birinci yıldan beri katıldığını aktaran Uslu "RTÜK, medya sektörüne yön vermeye çalışan bir kurum. Çok önemli bir alt yapı kullanıyor. Yayınları denetlerken de, düzenlerken de  bu teknolojileri yakından inceliyor" dedi. 

Teknoloji firmalarına seslenen Uslu, internet yayıncılarını yakından takip etmelerini önerdi. 

"Kısıtlama değil ön açıcı haklar verilecek"

İbrahim Uslu, Meclis'te çalışması süren internet medyasının denetlenmesine yönelik yasa çalışmaları hakkında da konuşurken "Kanunun alt yapı çalışmalarında başkanımız başından beri yer aldı. İnternet yayıncılığı konusunda maddeler kanuna konuldu. Ayrıntıları vermemiz doğru olmaz ancak kısıtlamalar değil, ön açıcı haklar ve beklenen müjdelerin yer aldığını ifade etmiş oluyum" dedi.

"Asla yandaş veya muhalif  diye etiketlemiyoruz"

Uslu "Kurum olarak televizyonlara verdiğiniz cezalarla ön plana çıkıyorsunuz. Bu konuda ne söylemek istersiniz?" sorusuna ise şu cevabı verdi;

Kurumumuz, bizler, başkanımız Ebu Bekir Şahin asla eleştirilmez değiliz.  Olumlu eleştiriler de olumsuz eleştirilerde mutlaka bizler tarafından değerlendiriliyor.

Biz kesinlikle yandaş veya muhalif ifadelerine katılmıyoruz. RTÜK asla ve asla yayın kuruluşlarını bu etiketlerle etiketlemiyor, böyle etiketleyenlerin de karşısındayız. Elimizdeki kanunlara göre işlemleri yapıyoruz.  RTÜK'ün almış olduğu kararların tamamı, yargıya taşınıyor. Çoğu zaman biz haklı bulunuyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1506554/rtuk-baskan-yardimcisi-ibrahim-usludan-internet-medyasina-mujde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.