Murat Köse'den ihale iddiası!

ABB ihaleleriyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, "Ankara Büyükşehir Belediyesinin ihalelerinin yarısının sadece açık ihaleyle yapıldığı ifade edeyim. Burada şeffaflık diye söylenenin sadece hikaye olduğu gözüküyor. Sadece bu mesele değil bunun üzerine 7 tane suç duyurusunda bulunuldu. Bunlar yargıyı intikal etti yargı bu konuda kararını verecektir" dedi.
Ecem Çetin
|
11 Ağustos 2023, Cuma - 20:31
Murat Köse'den ihale iddiası!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı 5. birleşimi gerçekleştirildi. 

Söz alan Mamak Belediye Başkanı ve ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB ihaleleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

İhalelerin yarısının açık yapıldığını ifade eden Köse, şu ifadeleri kullandı;

"Şeffaflığın hikaye olduğu gözüküyor"

"2022 yıllıyla ilgili Denetim Komisyonu bu konularda tespitleri yaptı. Maddi olarak yapılan ihaleleri inceledi ve o tespitler üzerinden komisyonda tespitler yaptı. Rakamlar yalan söylemez, rakamların tespitlerine göre yapılan ihalelerin ne kadarın açık ihale yapıldığı ne kadarının açık ihale haricinde davetiyeyle özel usulle yapıldığını arkadaşlarımız tespit ettiler. Bu tespitler çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediyesinin ihalelerinin yarısının sadece açık ihaleyle yapıldığı ifade edeyim oradaki raporlar üzerinden. ASKİ’nin yüzde 61’nin EGO’nunda sadece yüzde 20’sinin açık ihaleyle yapıldığını, şirketlerin ise 2 milyar 400 milyon civarında aşağı yukarıya bir ihale yapmışlar. Bunun yüzde 20’sinin açık ihale yapıldığını. Yani burada şeffaflık diye söylenenin sadece hikaye olduğu gözüküyor. Sadece bu mesele değil bunun üzerine 7 tane suç duyurusunda bulunuldu. Bunlar yargıyı intikal etti yargı bu konuda kararını verecektir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094065/murat-koseden-ihale-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.