Ankara'da gençler bayram coşkusunu doyasıya yaşadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda birbirinden renkli konserlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Ankara Masası
|
19 Mayıs 2022, Perşembe - 16:00
Ankara'da gençler bayram coşkusunu doyasıya yaşadı

Gençlik Haftası kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi,ünlü sanatçıları Başkentlilerle buluşturdu.

Pilli bebek hayranlarıyla buluştu.

Batıkent Vedat Dalokay Parkı’nda ünlü rock grubu Pilli Bebek uzun bir aradan sonra hayranlarıyla buluştu.

Halka açık olarak gerçekleştirilen konser için erken saatlerde uzun kuyruklar oluşurken özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi.

Gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Pilli Bebek grubunun kurucusu ve vokalisti Cem Kısmet, “Ankara’da olmak evimizde olmak demek. Büyükşehir Belediyesi tarafından çağrılmak da çok güzel. Ankara’da yıllarca yaşamamıza rağmen bu gördüğümüz bir şey değildi, ender şeylerden birini yaşıyoruz” dedi.

Melek Mosso rüzgarı esti

Gençlik Haftası kapsamında Altınpark’ta düzenlenen bir diğer konserde ise ünlü sanatçı Melek Mosso sahne aldı.

Başkentlilerin akın ettiği konserde duygulandığını ifade eden Melek Mosso, “19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Ankara’da olmak bizim için çok önemli. Ankaralıları çok seviyoruz. Bu kadar önemli bir günde Türk Milletinin geleceğe dair inancının ve umudunun arttığı bir günde, özgürlük ve bağımsızlık ateşinin yakıldığı bir günde Ankaralılarla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Konser alanında ünlü sanatçının şarkılarına eşlik eden gençler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a  teşekkür etti:

Öykü Kalender: ‘‘Konser tek kelimeyle muhteşem, arkadaşlarımızla çok eğleniyoruz.”

Onur Kirik: “Üniversite öğrencileri olarak konserlerde çok eğleniyoruz, Başkanımıza sonsuz teşekkürler.’’

Asena Ünlü: “Başkanımız bizlere böyle güzel konserler düzenliyor bu da bize moral oluyor, onu çok seviyoruz.

Gençlik haftası festival tadında geçiyor.

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi iş birliğiyle ‘Gençlik Şenliği’ de düzenlendi. Anıt Park’ta gerçekleştirilen şenlikte FOMGET Halk Dansları Topluluğu ile Çankaya Üniversitesi Capoeira Topluluğu’nun gösterisi yoğun ilgi görürken, trio konseri ve zumba gösterisi de büyük beğeni topladı.

230 kişilik bir ekiple farklı sahne sanatlarının yer aldığı organizasyona imza attıklarını vurgulayan Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer:“Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gençlerin ‘Gençlik Haftası’nda kendi etkinliklerini kendilerinin tasarlayacağı ve aynı zamanda bütün organizasyon sürecini kendilerinin üstlendiği bir programa ev sahipliği yapıyoruz. Gençlerin söz sahibi olduğu hem yaşamda hem yönetimde hem de kentte var olduğu bir süreç yaşıyoruz.” diye konuştu.

Yağmur eğlenceyi durduramadı

Yağan yağmura aldırış etmeden doyasıya eğlenen gençler ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: 

Gülen Tokay: “Başkent Gençlik Meclisi içerisinde yer alıyorum. Ortak güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Bu tür etkinliklerin hayatın her alanında artırılmasını ve gençler olarak daha ön planda olmamız gerektiğini düşünüyorum.”

Etka Akşit: “Festivalde yerel gruplara yer verilmesi kendilerini tanıtmaları açısından gerçekten çok önemli. Yağmura rağmen burada arkadaşlarımızın olması insanların bu tür etkinlikleri ne kadar özlediklerini gösteriyor. Büyükşehir Belediyesine ve Başkent Gençlik Meclisine teşekkür ederiz.” 

“Bandırma Gemisi” konulu resim yarışması düzenlendi.

Yarışmaya 19 öğrenci karakalem ve pastel boyama çalışması ile katılırken, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi İdarecisi İlkay Kübra Daştan, “Çocuklarımızla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ruhunu yaşatabilmek adına merkezimizde bir resim yarışması düzenledik. Büyük heyecanla 19 öğrencimiz resimlerini yaptı. Bu resimleri resim öğretmenlerimizle değerlendirip derecelendirme yapacağız ve katılım belgesi vereceğiz” dedi.

Yarışmaya katılan öğrencilerden Dilay Yoldaş, “Benim için 19 Mayıs çok heyecanlı geçiyor. Ben de bu anlamlı günün anısına resim yarışmasına katıldım ve resim yaptım. Bandırma Vapuru’nu çizerken gurur duydum ve Atatürk’e resim çiziyormuş gibi hissettim” derken, Amine Karaaslan da, “Benim için Bandırma Vapuru’nu çizmek heyecanlı bir duygu” diye konuştu. 

Kadın lokali üyeleri dostluk maçı yaptı

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kadın Lokalleri de 19 Mayıs kutlamaları kapsamında voleybol maçı düzenledi.

Dostluk maçında bir araya gelen kadınları tebrik eden Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar, “Sincan Aile Yaşam Merkezimizde dostluk maçı yapıldı. Kadın Lokallerimizin hem kadın voleybol hem de kadın futbol takımı bulunuyor. Tüm kadınları bu takımlara katılmaya davet ediyorum” dedi.

Samsun'dan gelen yolculara Aşti 'de özel konser 

AŞTİ’de Samsun’dan gelen yolcular Türk Bayrakları ile karşılandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Trio Grubu’nun verdiği mini konserde ise gelen ve giden yolcular seslendirilen şarkılar ve marşlara eşlik etti.

Duygusal anlar yaşayan Neslihan Karatay isimli vatandaş, “Bayram günü bu etkinlik çok güzel olmuş. Otobüs saatini beklerken böyle bir konser hem anneme hem de bana neşe kattı. Çok teşekkür ediyoruz Büyükşehir Belediyemize ve herkese iyi bayramlar diliyorum dedi.

Ankara Türk bayraklarıyla donatıldı

Metro ve ANKARAY İstasyonlarında Türk Marşları çalınırken, kentin cadde ve bulvarları Türk bayrakları ile süslendi.Kutlama mesajları afiş, led ekranlar ve billboardlarla yerini aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1509026/ankarada-gencler-bayram-coskusunu-doyasiya-yasadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.