1 yılda icra dosyalarında yüzde 30 artış yaşandı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in Ulusal Yargı Ağı’na UYAP'a dayanarak yaptığı araştırmaya göre bir yılda icra dosya sayısı yüzde 30 oranında arttığını,nüfusu 16 milyon olan İstanbul'da 8.2 milyon kişinin icralık olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
20 Mayıs 2022, Cuma - 14:08
1 yılda icra dosyalarında yüzde 30 artış yaşandı

Gürsel Tekin, yaptığı değerlendirmede icralık olan vatandaşların sayısına dikkat çekti.

“2022 yılbaşından beri icra ve iflas dairelerine toplam 2 milyon 657 bin yeni evrak geldi. Her gün 18 bin belge açılıyor” diyen Tekin, “İcra iflas evraklarının patlaması, muhtarlıkların tebligatlarla dolmasına neden oldu” dedi.

İcralık olan vatandaşların kredileri ödeyemediğini söyleyen Tekin,tebligatlarını  almaya dahi gitmediklerini dile getirdi.

 İstanbul'da 8.2 milyon kişi icralık

Ülke genelindeki dağılımını gösteren tabloyu da paylaşan Gürsel Tekin
“Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve bu ekonomik krizin yarattığı toplumsal buhran artık toplumsal krize dönmüş durumda.İstanbul nüfusu 16 milyon, 8.2 milyon icra evrakı var. İzmir’de 4,3 milyon insan yaşıyor, 1,6 milyon icra evrakı var. Neredeyse çalışma çağındaki herkese 1 icra belgesi düşüyor.Ankara’da 2 milyon, Antalya’da 1 milyona yakın belge var. İcra daireleri tarihin en ağır günlerini yaşıyor. Türkiye icralık oldu. Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçları ise 28.3 milyar lira seviyesinde. Yani milletimiz evvelden borca batmış durumdaydı, artık borcunu da ödeyemiyor''dedi.

Vatandaşa bedel ödetmesinler

2002 yılında yalnızca 8 milyon icra evrakı olduğunu hatırlatan Gürsel Tekin;“24 milyon evrak 3 kat artış demek. AKP gelecekte milleti icra dairesine düşüren parti diye anılacak. Halk nefes alamaz bir hale geldi. Şimdiden uyarıyorum yıl sonunda farklı bir tablo çıkmasın istiyorlarsa artık ucube iktisat siyasetlerinden vazgeçsinler, millete daha fazla bedel ödetmesinler.”diyerek hükümeti eleştirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1512353/1-yilda-icra-dosyalarinda-yuzde-30-artis-yasandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.