Suriye’den Türkiye’nin 1 milyon Suriyeli sığınmacıyı geri gönderme planına tepki

Suriye Dışişleri, 1 milyon Suriyelinin geri gönderilmesini kabul etmedi. Esad rejimi, vatandaşlarını istemediğini açıkladı.
Ankara Masası
|
21 Mayıs 2022, Cumartesi - 14:40
Suriye’den Türkiye’nin 1 milyon Suriyeli sığınmacıyı geri gönderme planına tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs ayı başında Ankara’nın bir milyon Suriyeli mülteciyi burada konut ve yerel altyapı inşa ederek ülkelerine dönmeye teşvik etmeyi hedeflediğini açıklamıştı.

Suriye vatandaşlarını istemiyor

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Suriye devlet haber ajansı SANA’ya göre, Suriye makamları, Türkiye'nin planına  tepki gösterdi.

Yüz binlerce Suriyelinin ülkelerini terk etmelerine neden olan Esad rejimi, Suriye'ye dönmek isteyen 1 milyon vatandaşını kabul etmeyeceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Suriye devlet haber ajansı SANA'ya yaptığı açıklamada, "Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti, bu tür oyunları kesinlikle reddediyor. "ifadelerini kullanarak diğer ülkelere Türkiye'yi finanse etmeme çağrısı yaptı.

Savaştan kaçanlar Türkiye ve Avrupa'ya göç etti

Yıllarca süren iç savaş nedeniyle milyonlarca Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kalmış, bir bölümü  Avrupa'ya göç ederken Suriyelilerin büyük bir bölümü de Türkiye'ye gelmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1514360/suriyeden-turkiyenin-1-milyon-suriyeli-siginmaciyi-geri-gonderme-planina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.