Kılıçdaroğlu,''Davetiye mi bekliyorsun, gideceksen gidersin''

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sakarya’da grup toplantısında konuştu. Havai fişek fabrikasında yaşanan kazaya değinen Kılıçdaroğlu, Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan gerileme değindi. Erdoğan'ın sözleri üzerinden konuşan Kılıçdaroğlu,'' Davetiye mi bekliyorsun, gideceksen gidersin'' dedi.
Onur Çetinkaya
|
13 Eylül 2022, Salı - 13:56
Kılıçdaroğlu,''Davetiye mi bekliyorsun, gideceksen gidersin''

CHP lideri Kılıçdaroğlu  partisinin grup toplantısını bu hafta Sakarya'da düzenledi.

  ''Davetiye mi bekliyorsun, gideceksen gidersin''

Kemal Kılıçdaroğlu , son günlerde Atina- Ankara gerilimine ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '' Bir gece ansızın gelebiliriz'' sözlerine atıfta bulundu.

"Kim milliyetçi, kim vatansever" diye sözleriyle konuşmasına  devam eden  Kemal Kılıçdaroğlu, "Biziz milliyetçi. Bizim milliyetçiliğimiz sorgulanamaz. Biz Mustafa Kemal'in, Ecevit'in yolundan ilerliyoruz" dedi.

Kıbrıs'ta Beşparmak Dağları'na gideceksiniz bizim milliyetçiliğimizi göreceksiniz diyen CHP genel başkanı,'' Gidiyor, gideceğim' denmez, Ecevit ne dedi 'Ordumuz Kıbrıs'tadır' dedi. O adalar işgal edildiğinde dedim, tık çıkmadı. Şimdi gündem ekonomi, millet perişan ya 'Yok gelirim', 'Yok yarın sabah giderim'. Davetiye mi bekliyorsun, gideceksen gidersin. Böyle devlet yönetilmez." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Altılı masa mesajı

Altı lider bir aradayız diyen CHP lideri,  "Demokrasi, Türkiye'nin huzuru, Türkiye'nin üretmesi gerektiği konusunda anlaştık, liyakatın olması gerektiği konusunda anlaştık. Her birimiz tek tek Türkiye Cumhuriyeti'nin bozulan çarklarını onaracağız. Hiçbirimizim özel beklentisi, özel amacı yok. Altında, üstünde başka parti var mı? Bunların tamamı safsata. Her birimiz oradayız, birlikteyiz. Oturuyoruz, konuşuyoruz" açıklamasını yaptı.

''Tank-palet fabrikasını  şanlı ordumuza aynen iade edeceğim''

Tank-palet fadbikasına değinen CHP lideri, "20 milyar dolarlık bir yatırımdır tank-palet" diyen CHP lideri, "5 model tank ürettik. Tank ürettik ya birisinin hoşuna gitmedi. Ethem Sancak'a verdi. Ethem Sancak da dedi ki 'Param yok'. Katar'ı ortak ettiler. Açık ve net söylüyorum. Bir hafta içinde tank-palet fabrikasını alıp şanlı ordumuza aynen iade edeceğim.'' dedi.

'Denetim yapmayanların burnundan fitil fitil getireceğim''

Sakarya'daki havai fişek fabrikasında yaşanan kazaya değinen Kılıçdaroğlu, sorumlular hakkında sert ifadeler kullandı.

7 kişinin hayatını kaybettiği, 128 kişinin yaralandığı kazada mağdur aileleri ziyaret ettiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu ,'' Aileler hala haklarının teslim edilmesini bekliyor. Devletin dini adalettir. Bugüne kadar tek bir kişi dahi denetim yapılmadı diye yargının önüne çıkarılmadı" dedi. 

CHP lideri, "Sonuna kadar yanınızdayız, biz bu kararlılığımızı sağlayacağız. Denetimi yapmayanlar, siyasi otoriteden talimat alıp kaçanlar, iktidar olduğumuzda hepsinin burnundan fitil fitil getireceğim" diye konuştu.

''Yakalarım, hesabını sorarım''

Çiftçilere seslenen CHP Genel Başkanı,'' Ürettiğiniz her alın terinin karşılığını alacaksınız. Altılı masanın taahhüdüdür.'' ifadesini kullandı. 

Bir İtalyan şirketi geldi fındık bahçeleri satın alıyor fındık taban fiyatını belirliyor. Yani tekel konumunda. Tekelleri kırmak bu kardeşinizin görevidir diyen Kemal Kılıçdaroğlu, '' Hiçbir tekel çiftçinin alınterini sömürmeyecektir. Yakalarım, hesabını sorarım" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1773705/kilicdarogludavetiye-mi-bekliyorsun-gideceksen-gidersin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.